Platina trouwringen en verlovingsringen


Bekijk onze nieuwe platina-ringenwebsite 


De platina trouwringen collectie van ZhaawanArt Klik op de afbeelding voor een overzicht van onze uitgebreide collectie platina trouwringen ...

...of bezoek onze  nieuwe website  met o.a. platina trouwringen, verlovingsringen en mannenringen.


Platina, het meest begeerlijke metaal van de planeet

Platina, het metaal dat edelsmid Zhaawano gebruikt om er zijn verlovingsringen, vriendschapsringen en trouwringen uit te smeden, is zonder twijfel het meest begeerlijke edelmetaal van de planeet. Dit van nature witte edelmetaal staat bekend als het duurzaamste, zuiverste en zeldzaamste metaal te wereld. Het is oersterk en dus bijzonder geschikt om er trouwringen van te maken. Over de hele wereld associeren natuurvolkeren platina dankzij haar mysterieuze witte glans met de maan, grootmoeder van alle leven, en beschouwen ze het als tegenhanger van goud, symbool van de zon. Wellicht dat om deze reden in de moderne wereld de intens witte kleur van platina nog altijd in vaktermen wordt omschreven als 'maanwit'.

Deze set minimal design trouwringen maakt deel uit van de collectie Maanlicht


Herkomst van de naam en de vindplaatsen

Eigenlijk hoor je platina uit te spreken als platína, dus met de klemtoon op de tweede lettergreep, omdat het de Spanjaarden waren die het zijn naam gaven. Toch spreekt men het zowel in het Nederlandse als het Engelse taalgebied uit met de klemtoon op de eerste lettergreep. De Spanjaarden gaven het metaal de naam platíno. Dat betekent zilvertje. Ze troffen het in het huidige Columbia aan tussen het gedolven plata (zilver) en beschouwden het als een bijprodukt en een ongewenste verontreiniging van zilver. Hoe onterecht dit was zou pas eeuwen later blijken; tegenwoordig weet men dat platina het edelste metaal is onder de edelmetalen.

Platina wordt tegenwoordig vooral in Zuid-Afrika en Rusland gedolven; deze landen nemen respectievelijk 76% en 15% van de winning van platinaerts voor hun rekening. Hierna volgen Canada (4%), Zimbabwe (2%) en de Verenigde Staten (2%). Platina wordt vaak gevonden in combinatie met andere metalen uit de platinagroep: ruthenium, rhodium, palladium, osmium en iridium. Onder meer in het noorden van Rusland is platina een commercieel bijprodukt van nikkel.


Platina trouwringen True Love. Platina is duurzamer dan witgoud


Platina trouwringen prijzen

De platina trouwringen van ZhaawanArt koppelen een hoge kwaliteit aan een zeer lage prijs. 'Goedkope platina trouwringen' wordt algemeen beschouwd als een contradictio in terminis: een innerlijke tegenspraak. De huidige markt voor platinatrouwringen houdt de prijs kunstmatig hoog omdat het nu eenmaal om een luxueus product gaat met een prestigieus en exclusief karakter.

Edelsmid Zhaawano redeneert echter dat hij in principe geen hogere winstmarge hoeft te berekenen dan bij zijn trouwringen van goud. Dit maakt een scherpe prijsstelling mogelijk die gunstig afsteekt tegen de juweliersprijzen voor trouwringen van platina. Zo hebben jullie al een schitterend setje 600 dz trouwringen voor een prijs vanaf 982 euro en 960 dz trouwringen voor een prijs vanaf 1.800 euro.


Gebruikt de edelsmid puur platina voor zijn trouwringen?

Zuiver platina is minder geschikt om er trouwringen van te maken, vandaar dat hiervoor een legering van platina en een aantal andere metalen wordt gebruikt. Het gaat hierbij overigens om edele metalen die nauw verwant zijn aan platina!

ZhaawanArt trouwringen en verlovingsringen worden vervaardigd van twee legeringen.:

De platina trouwringen, vriendschapsringen en verlovingsringen van ZhaawanArt zijn, zodra ze het atelier verlaten, op verzoek voorzien van een door de Nederlandse Waarborg goedgekeurd keurteken. Dit teken, dat in de binnenzijde van de trouwringen is gestempeld, is een absolute kwaliteitswaarborg en garandeert dat het om platina ringen gaat van de allerhoogste kwaliteit.

Indien edelsmid Zhaawano gebruik maakt van een legering van 960/000 gehalte platina, worden zijn trouwringen desalniettemin voorzien van een keurstempel van 950/000 (zie afbeelding). Dit komt omdat dit het enige in Nederland gangbare keurteken is. 950/000 betekent eigenlijk niets anders dan: bestaande uit ten minste 95% zuiver platina.


Waarom platina trouwringen?

Het metaal platina is edeler, dus bestendiger dan goud en zilver en het bezit een onovertroffen schoonheid. Meest opvallende technische eigenschappen zijn het relatief hoge gewicht en de hoge zuiverheidsgraad, wat het zeer slijtvast maakt. De ringen gemaakt van 960 dz platina zijn hypoallergeen (het levert gegarandeerd geen enkele allergische reactie op). 

Platina trouwringen zijn sterker, dus duurzamer dan trouwringen van witgoud.

Trouwringen van 960 dz platina – de legering die edelsmid Zhaawano vaak voor zijn trouwringen gebruikt – voelen bovendien zwaarder aan dan trouwringen gemaakt van een legering van geelgoud of witgoud; zelfs als het om een goudlegering van 18 karaat gaat! Platina trouwringen van het hoogste gehalte zijn op de trouwringenmarkt dan ook beduidend duurder - ten minste twee of drie keer zo duur - dan trouwringen van goud.

Maar tegenover dit prijsnadeel staat dat 960 dz platina nagenoeg slijtvast is, dus veel langer mooi blijft dan bijvoorbeeld witgoud. Dit geldt eveneens voor ringen gemaakt van een 600 dz platina legering. Bovendien heeft platina van nature een puurder witte kleur dan witgoud; het is dan ook niet nodig om het, zoals bij witgoud, te voorzien van een oppervlaktelaagje van rodium om het een wit uiterlijk te geven.

Aangezien platina uitzonderlijk sterk is, leent het zich bij uitstek voor het zetten van kostbare edelstenen. Ook levert de witte kleur een prachtige achtergrond voor edelstenen.

Vooral briljantgeslepen witte diamanten komen goed tot hun recht in een platina trouwring, aangezien de witte kleur van platina het ‘vuur’ dat deze slijpvorm veroorzaakt, versterkt. Maar ook bijvoorbeeld briljantgeslepen blauwe of gele diamant levert een zeer fraaie combinatie op met de witte kleur van platina.


Terug naar het overzicht van platina trouwringen

Terug naar het begin van de pagina

 

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Platina laagste- prijsgarantie

Sinds januari 2009 garandeert ZhaawanArt de laagste prijzen voor gladde, klassieke platina trouwringen. De ZhaawanArt-prijs van platinatrouwringen met een klassieke, egale ringscheen - eventueel voorzien van een of meer diamanten - ligt zelfs onder de aanbiedingsprijzen waarmee juweliers zo nu en dan stunten!

Willen jullie hier graag meer over weten? Lees dan over de unieke ZhaawanArt PLATINA LAAGSTE-PRIJSGARANTIE


De edelsmid maakt gebruik van een officieel gehaltestempel in zijn platina trouwringen

Platina trouwringen-set Semplicità e Purezza


De grote voordelen van platina in trouwringen

De technische voordelen van platina trouwringen (d.w.z.: trouwringen van een legering van 950 dz of 960 dz platina) boven gouden trouwringen nog eens op een rijtje:

1. Platina trouwringen zijn edeler (puurder) dan trouwringen van goud.

2. Platina trouwringen zijn sterker dan trouwringen van goud en dus praktisch onverwoestbaar.

3. Platina trouwringen zijn absoluut hypoallergeen.

4. Platina trouwringen hoeven niet, zoals witgouden trouwringen, te worden voorzien van een laagje rodium om ze een wit uiterlijk te geven.

Daarnaast zijn er ook esthetische voordelen van het gebruik van platina in trouwringen te noemen - zoals de kleur of de uitstraling -, maar dat is een kwestie van smaak...


Een van de bestanddelen van een platinalegering is palladium

Trouwringen van het witte edelmetaal palladium. Palladium is nauw verwant aan platina en bezit veel van haar eigenschappen. Interesse? Kijk dan op Palladium trouwringen


 

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen