Achtergrondinformatie over ringenmenu Bescheidenheid

Trouwringen van ongerodineerd witgoud: Glimlach van Nookomis    Magie: witgouden trouwring gezet met carre geslepen saffier    Hoogbolle trouwringen van 14 karaats koel witgoud: 'Liefdesgeest'


bescheidenheid trouwringen bekijken


Hoofdthema: Dabaadendizin (Bescheidenheid)

Subthema: Ma'iingan Miigiwewin (Geschenk van de Wolf)

Klassieke trouwringen van goud: handgesmede, ingetogen symbolen van Oneindige Liefde

De indiaanse voorouders van trouwringen-smid Zhaawano kenden zeven kernwaarden of deugden die centraal stonden in hun samenleving; deze staan bekend als De Zeven Grootvaders.

Waabooz by Derek HarperDe tweede Grootvader die de trouwringen-smid op deze website introduceert, is dabaadendizin (spreek uit: debaa-DEN-de-zin). Dit betekent: bescheidenheid (letterlijk: nederigheid). Dabaadendizin wordt van ousher geassocieerd met waabang, het oosten, waar alle leven begint, en met de tijd van het jaar die ziigwan heet: de lente. Op het medicijnwiel van het Anishinaabe-volk worden deze begrippen aangeduid met de kleur geel. De diersoort die met de oostelijke richting wordt geassocieerd, is Waabooz het konijn, spiritueel bemiddelaar tussen de diverse levensvormen op aarde.

De deugden bescheidenheid en nederigheid, gekoppeld aan het begrip oneindige liefde, zijn door de trouwringen-smid gevat in de ronde vorm van deze stijlvolle trouwringen, waarvan het ingetogen karakter extra wordt benadrukt door de klassieke gladde en onbewerkte ringschenen.

Sommige trouwringen zijn vlak, andere zijn bol van vorm; de meeste exemplaren zijn voorzien van een flauwbolle vorm met een afgeronde binnenzijde voor extra draagcomfort. De plaatsing van een carré-geslepen (vierkante) edelsteen, op ongebruikelijke wijze gemonteerd in een enigszins boven de ringscheen uitstekende zetrand van een contrasterende goudkleur, verleent de ringen een eigentijdse en exclusieve uitstraling.


Uiterlijke rust versus innerlijke groei

Wat de trouwringen of vriendschapsringen op deze pagina gemeen hebben, zijn de namen, die alle direct of indirect aan de natuur zijn ontleend, en de vormgeving, die een stilistische spaarzaamheid paart aan een exclusieve uitstraling. Deze combinatie, van eenvoudige vormen en subtiele expressie, weerspiegelt de waarden die edelsmid Zhaawano met deze klassieke trouwringen-lijn wil uitdragen: uiterlijke rust versus innerlijke groei.

Juist door het universele karakter, de eenvoudige symboliek die uit hun minimale ronde vormen spreekt, staan deze klassieke trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen heel dicht bij het kosmologische geloof van de Native voorouders van de edelsmid.

Alles in het universum is rond en beweegt in cirkels


De liefde is cirkelvormig

Dit volk, de Ojibwe Anishinaabeg van het noordelijke schiereiland van Michigan, leefde met het diep gevoelde besef dat alles in de natuur - dus ook de liefde tussen twee mensen - wordt beheerst door cyclische machten. Men zag dat alles in de natuur en in een mensenleven in cirkels beweegt en alles naar ronde vormen neigt.

De lucht, de aarde, de planeten, de stengels van planten en vogelnesten zijn rond. Alles wat ademt en groeit is rond; zelfs noodin de wind, wanneer hij zijn opperste kracht toont in de vorm van een wervelwind, is rond. De seizoenen bewegen in cirkels: zomer, herfst, winter en lente wisselen elkaar af in een ritueel ritme. Zelfs de liefde tussen twee mensen vormt een cirkel waarvan het einde onvindbaar is: hoe meer je de ander geeft des te meer liefde je terugkrijgt.

De op deze pagina getoonde trouwringen en verlovingsringen zijn slechts enkele voorbeelden van Zhaawano's tijdloze creaties, waarin technische vaardigheid samensmelt met elegante symboliek van huwelijkstrouw.

Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden uit Amsterdam

Voor het bezichtigen van trouwringen: omgeving NIJMEGEN. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Ma-iingan vertegenwoordigt de deugden van bescheidenheid en nederigheid

Derek Harper, afbeelding van Ma'iingan


Wat heeft de wolf te maken met de op deze pagina getoonde trouwringen?

Ma’iiñgan , de wolf, die bij de indiaanse voorouders van trouwringen-ontwerper Zhaawano als een geduchte krijger gold maar tegelijkertijd een wijs spiritueel leraar was die de mensen onderricht gaf in de wetten en paradoxen van het leven, werd verkozen om de deugd van Nederigheid te vertegenwoordigen.

Wolf geeft de mensen het goede voorbeeld door in de eerste plaats voor zijn volk (de roedel) te leven in plaats van eerst aan zichzelf te denken. Heeft de wolf immers niet de gewoonte zijn kop te buigen in de nabijheid van zijn soortgenoten? Hij doet dit niet uit onderdanigheid of uit angst, maar omdat hij begrijpt hoe klein zijn aandeel is in het grote geheel. Nadat hij gejaagd heeft deelt Wolf zijn prooi altijd met de rest van zijn volk. Het zijn deze eigenschapen van bescheidenheisd en nederigheid van Wolf die de mensen tot lering strekken. Om deze redenen zal Ma’iingan altijd geëerd worden.


Kom langs om trouwringen te passen

Spreekt de stijl van deze ringenlijn en de achterliggende symboliek jullie aan? Kom dan langs in het atelier en kies samen met je geliefde een set trouwringen uit. Ervaar de wiijsheid van Ma’iiñgan de Wolf!


Kies voor een setje trouwringen uit de Bescheidenheid-collectie

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen