Achtergrondinformatie over ringenmenu Liefde


   

Klik hier voor de trouwringen lijn Liefde


Hoofdthema: Zaagi'iwewin (Liefde)

Subthema: Migizi Miigiwewin (Geschenk Van De Adelaar)

Elegante trouwringen bezield door de geest van de arend

Arendsveren vormen het thema van de trouwringen-collectie LiefdeHet is van Migizi en Giniw, de machtige vogel-geesten uit het zuiden, dat trouwringen-ontwerper Zhaawano de veer, het tot ieders verbeelding sprekende symbool dat zowel kracht als bescheidenheid symboliseert, heeft geleend om er zijn liefde voor het edelsmidvak en de liefde tussen partners-voor-het-leven mee uit te drukken. Deze elegante trouwringen-lijn is er het resultaat van!

Het hoofdthema van deze alsmaar groeiende lijn trouwringen en vriendschapsringen wordt gekenmerkt door het begrip zaagi'iwewin (spreek uit: Zaa-GIDDE-win). Dit betekent zoveel als 'liefde'.


Vader Lucht en de adelaar

Liefde is van oudsher één van de Zeven Grootvaders die de indiaanse voorouders van de trouwringen-smid als morele leidraad gebruikten in hun leven; het begrip grootvader is hier een metafoor voor 'les' of 'deugd'.

Elk van de zeven Grootvaders, die zijn eigen plaats heeft op het medicine wheel van het Anishinaabe-volk, wordt in verband gebracht met hetzij de vier windrichtingen en de vier seizoenen, hetzij met de aarde of de lucht - ieder vertegenwoordigd door een diersoort en een kleur. Edelsmid Zhaawano brengt het begrip zaagi'iwewin in verband met Giizhik, Vader Lucht, aangezien deze de woonplaats is van Migizi de adelaar - de machtige vogel-geest die door de Schepper is uitverkoren als zijn speciale afgezant en als fysiek symbool van Liefde (zie onderstaande afbeelding; een tekening door edelsmid Zhaawano). De kleur van Liefde is violet (blauwachtig paars).
 

Hoe de eerste arendsveer aan de Anishinaabeg werd gepresenteerd, een verhaal geschreven door trouwringen-smid Zhaawano


Het subtiele effect van arendsveer-trouwringen in bicolor goud

Deze lijn bestaat uit ringen met een delicate, elegante uitstraling. Voor zijn trouwringen en vriendschapsringen heeft de edelsmid gebruik gemaakt van de applicatie-techniek. Deze wordt ook wel 'oplegwerk' genoemd. Het gaat om originele, gepatenteerde creaties van edelsmid en trouwringen-ontwerper Zhaawano Giizhik.

Gestileerde afbeeldingen van de veren van Migizi (de Amerikaanse zeearend) en Giniw (de steenarend) - meestal de wat bredere staartveren - zijn door de edelsmid op een ringscheen van goud of platina gemonteerd. Dikwijls geeft de edelsmid een veer een andere goudkleur dan de ringscheen waar deze op gemonteerd is.

Bicolor gouden arendsveer-trouwringen van edelsmid ZhaawanoJuist dit two-tone effect, het verschil in kleur tussen scheen en opgelegde veer, levert een geraffineerd en aantrekkelijk contrast op. Een eventuele toevoeging - naar eigen keuze -van een flonkerende edelsteen én de opvallende plaatsing ervan - bijvoorbeeld aan de zijkant van de ringscheen - versterkt het speels-mysterieuze karakter van sommige ontwerpen, en harmonieert bovendien fraai met het glanzend edelmetaal van de trouwringen.


Tijdloze symboliek van huwelijkstrouw

Het zijn slechts enkele voorbeelden van de bijzondere arendsveer-trouwringen van edelsmid Zhaawano, tijdloze creaties waarin oorspronkelijk kunstenaarschap en technische vaardigheid samensmelten met elegante symboliek van huwelijkstrouw.

De expositieruimte in het trouwringen-atelier toont nog meer voorbeelden, die absoluut de moeite waard zijn eens in alle rust (en geheel vrijblijvend) te komen bezichten.

Uiteraard is de symboliek van de getoonde trouwringen ook heel geschikt om te verwerken in vriendschapsringen!


Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Margrietstraat 5a
6541EZ GROESBEEK (GD)

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps
 

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Geest van Migizi uitgebeeld door Ojibwe Medicine Painter Wolf Morrisseau

'Bald Eagle Spirit' - Wolf Morrisseau


Trouwringen en de zeearend

Wat heeft de arend te maken met de op deze pagina getoonde trouwringen?

Migizi, de Amerikaanse Zeearend, vertegenwoordigt in de traditie van de Ojibwe Anishinaabeg het begrip zaagi'idiwin: 'Liefde'.

Je dient eerst de overige zes lessen van de Grootvaders te begrijpen - en dienovereenkomstig te leven - voordat je kan leren liefhebben.

Migizi wijst ons hierin de weg.

Migizi vliegt hoog boven de aarde en ziet met haar scherpe blik de waarheid. Migizi is eerlijk. Ze is moedig. Ze belichaamt de wijze lessen van het Grote Mysterie. Van alle levende wezens staat ze het dichtst bij de Gichi-Manidoo, het Grote Mysterie.  Om deze redenen staat Migizi model voor Liefde. Om deze redenen zal ze altijd geëerd worden.

Kies samen met je geliefde een set trouwringen uit de lijn 'Liefde' en voel de aanwezigheid van Migizi, de Amerikaanse Zeearend!

Kies voor een setje arendsveer-trouwringen van ZhaawanArt


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen