Achtergrondinformatie over ringenlijn Moed


Gelaagde Hopi stijl trouwringen met complementerend design Hopi veer overlay trouwringen set van geelgoud en witgoud Overlay vriendschapsringen van geelgoud en geoxideerd zilver uitgevoerd met turkoois en bloedkoraal Relatieringen van gelaagd roodgoud en zilver gezet met bloedkoraal en lapis lazuli

Klik op bovenstaande afbeeldingen  en bekijk de ringen van ringenlijn Moed


Hoofdthema: Zoongide'ewin (Moed)

Subthema: Makwa Miigiwewin (Geschenk Van De Beer)

Gelaagde trouwring-designs geïnspireerd op de geometrische patronen uit de Hopi-kunst

Deze ringenlijn onderscheidt zich door aparte trouwringen en vriendschapsringen met een stoer uiterlijk. De trouwring- en vriendschapringmodellen worden gekenmerkt door eenvoudige, harmonische composities. De geometrische, zwart-wit-patronen die in de ringen zijn verwerkt doen sterk denken aan de traditionele, uitgesproken grafische designs van de Hopi-indianen.

De trouwringen en vriendschapsringen uit deze collectie hebben van de edelsmid als thema meegekregen: Zoongide'ewin (spreek uit: zoen-gi-DEE-e-win, of zoen-GEH-de-win). Dit woord, afkomstig uit de taal van Zhaawano's voorouders, betekent 'moed' of letterlijk: 'het hebben van een sterk hart'.

bear makwa clawZoongide'ewin wordt van ousher geassocieerd met giiwedin, het noorden, en met de tijd van het jaar die biboon heet: de winter. Op het medicijnwiel van het Anishinaabe-volk worden deze begrippen aangeduid met de kleur wit. De diersoort dat met het noorden wordt geassocieerd is Makwa de beer, vertegenwoordiger van kracht en moed en bezitter van grote medicinale krachten.


De adelaar

Moed gold in de beleving van de voorouders van de trouwringen-smid als één van in totaal zeven kernwaarden waaromheen het leven was gestructureerd. Deze kernwaarden staan, ook in de huidige tijd, bekend als 'Zeven Grootvaders'. Moed, hier door de edelsmid opgevoerd als de vierde Grootvader, vindt op beeldende wijze uitdrukking in deze robuuste trouwringen, waarin strakke, geometrische patronen een gestileerd verhaal vertellen.

De techniek die de trouwringen-smid hier toepast is die van matzwart ingekleurd overlay, hetgeen een aantrekkelijk contrast oplevert met het hoogglanzende gouden oppervlak van de ringschenen.

Hopi pot gefabriceerd door NampeyoDe contrastrijke, 'gelaagde' designs van deze originele trouwringen en vriendschapsringen zijn zichtbaar geïnspireerd door de minimale kunst van een inheems volk dat vele duizenden kilometers ten zuiden van de voorouders van de trouwringen-smid leeft: namelijk de HOPI uit Arizona - en dan vooral de symbolische stijlelementen die vanouds het aardewerk en weefkunst van dit wereldberoemde woestijnvolk versieren (zie de hierboven afgebeelde vaas gefabriceerd door Hopi meesterpottenbakster Fannie Nampeyo (1900–1987).

De gestileerde symbolen in de trouwringen en vriendschapsringen uit deze ringenlijn verwijzen naar de staartveer van de Amerikaanse Zeearend - en tegelijkertijd naar deugden als vooruitziendheid en moed, die van oudsher met deze machtige vogel-geest worden geassocieerd. Het grote medicijn waar de veren van de adelaar mee zijn bezield wordt sinds mensenheugenis toegeschreven aan de Dondervogel, een bovennatuurlijke 'grootvader' die wanneer de lente aanbreekt de uiterlijke kenmerken van arenden en haviken aanneemt en de natuur reinigende donderstormen en vruchtbaarheid brengende regen brengt.


De beer

De trouwringen worden geassocieerd met de moed van de beerBehalve naar de adelaar verwijst het robuust gestileerde design van deze trouwringen en vriendschapsringen eveneens naar de dappere natuur van Makwa de beer, die deugden als morele moed en (geestelijke) heling vertegenwoordigt (zie afbeelding: acrylverfdoek van Norval Morrisseau). Het is dan ook niet toevallig dat in de traditionele Anishinaabe-belevingswereld de gecombineerde symbolen van de berenpoot en de arendsveer het absolute summum van kracht symbolseren!

De aanstekelijke mix van Anishinaabe-symboliek, traditioneel Hopi-design en modern gestileerde abstractie die de edelsmid toepast in deze bijzondere trouwringen en vriendschapsringen, is een ideale stijl voor hen die iets anders wensen dan het doorsnee trouwringen-aanbod van de juweliersmarkt...

Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

De kracht en moed van de beer vormen een veel voorkomend thema in de trouwringen op deze website

Krijgers spiegelen zich graag aan de moed van de beer en de scherpe blik van de arend


Trouwringen, de zeearend en de beer

Migizi, de Amerikaanse Zeearend staat van alle levende wezens het dichtst bij de Schepper. Rituele gebruiken rondom de arendsveer verschaffen hen die met het Grote Mysterie willen communiceren de mogelijkheid om oprecht met hem te spreken, om persoonlijke gedachten en gevoelens direct over te brengen aan het bovennatuurlijke. De ouderen zeggen dat de kracht van de arendsveer van de Dondervogel komt, de machtigste vogel van de Schepping.

Makwa, de beer staat in de Anishinaabe-traditie model voor Zoongide'ewin: 'Moed'. Observeer een berin wier jongen bedreigd worden en je begrijpt waarom de Anishinaabeg de beer deze status gegeven hebben: ze zal niet rusten voordat ze aan alle dreigingen een eind heeft gemaakt. Makwa leert ons dat we moed nodig hebben om angsten die ons ervan weerhouden een goed leven te leiden, om te buigen in daden. Makwa leert ons hoe we angst en gevaar het hoofd bieden. Zoals moed in Makwa slaapt gedurende de lange wintermaanden, zo slaapt hij ook in ons.

We hoeven hem alleen maar wakker te maken.

Waar de arend, de dondervogel en de beer samenkomen, komen visie, moed en mentale kracht samen. Kies samen met je geliefde een set trouwringen uit de lijn 'Moed' en voel de aanwezigheid van deze machtige grootvader-wezens!

De geest van de mythische Dondervogel leeft in de trouwringen van ZhaawanArt


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen