Achtergrondinformatie over ringenlijn Oprechtheid

'Thunder wings': two-tone witgouden relatieringen voorzien van Princess diamanten   'Samen Op De Goede Rode Geestesweg': bicolor trouwringen van pallsadiumwitgoud met ingelegd veersymbool van roodgoud   'Kleur van de Liefde': exclusieve palladiumwitgouden trouwringen met een minimalistisch design gezet met amethyst:


oprechtheid trouwringen bekijken


Hoofdthema: Gwayako-bimaadiziwin (Oprechtheid)

Subthema: Gichi-misaabe Bagidinigan ("Geschenk Van Gichi-misaabe")

Een bijzondere combinatie tussen eeuwenoude thema's en eigentijds design

Het subthema van deze lijn van eigentijdse design-trouwringen, Gichi-misaabe Bagidinigan, komt uit de taal van het Ojibwe Anishinaabe-volk en betekent letterlijk: geschenk van de reus. Het gaat hier om een bijzondere, eeuwenoude metafoor voor eerlijk en oprecht gedrag - ten opzichte van jezelf en anderen - en een zachtaardige maar vastberaden mentaliteit die ons ertoe aanzet te investeren in onze (liefdes)relatie en onze partner te allen tijde bescherming te bieden.


Migizi staat voor de lucht en het zuiden Een oprechte levenshouding

Het begrip oprechtheid, het hoofdthema van deze ringenlijn, is ontleend aan de eeuwenoude traditionele geschiedenis van de Zeven Grootvaders, die het Ojibwe-volk lang geleden zeven wijze lessen schonken. Een van die lessen staat nog altijd bekend als gwayako-bimaadiziwin (spreek uit: Gwuh-yu-KWAA-diz-i-win). Het betekent zoveel als: "Een Oprechte Levenshouding".

Gwayako-bimaadiziwin wordt van ousher geassocieerd met zhaawan, het zuiden, en met de tijd van het jaar die niibin heet: de zomer. Op het medicijnwiel van het Anishinaabe-volk worden deze begrippen aangeduid met de kleur rood. De diersoort die soms met de zuidelijke richting wordt geassocieerd, is Migizi de zeearend, de gevederde afgezant van het Grote Mysterie en vertegenwoordiger van liefde, moed en vóórkennis. Maar ook de metaforische versie van de arend, Animikii-binesi de Dondervogel in wiens hoedanigheid de arend tijdens de warme maanden van het jaar verschijnt en Donder en Bliksem naar de aarde brengt, is nadrukkelijk aanwezig in deze ringenlijn: zie lees in dit verband over de achtergrond van Zhaawano's Dondervogel-trouwringen.

In deze trouwringen is het thema van de Dondervogel nadrukkelijk aanwezig


Stilistische eenvoud

Gwayako-bimaadiziwin staat voor oprechtheid en eerlijkheid, het tonen van respect voor elkaar en rekening houden met de omgeving: deugden die fraai aansluiten bij de strakke vormentaal en de stilistische eenvoud van deze bijzondere trouwringen.

De zuiver rechte en strakke lijnen van de meeste van de design-trouwringen die op deze pagina staan afgebeeld, benadrukken dan ook het nastreven van een oprechte levenshouding van twee geliefden jegens elkaar, maar ook jegens hun omgeving en de latere generaties die in hun voetsporen treden.


Spreek recht uit het hart

Maar in de eerste plaats herinneren de designs van de trouwringen ons eraan eerlijk te zijn ten opzichte van jezelf, te accepteren hoe en wie je bent, en te beseffen dat we de eigenschappen die ons bij de geboorte geschonken zijn, op positieve wijze moeten aanwenden. Ga nooit op zoek naar de kracht, snelheid of schoonheid van andere mensen, maar zoek naar deze eigenschappen in jezelf.

Goyaalé, de beroemde N’de (Apache)-leider die bekend is geworden onder de naam Geronimo, zei hier eens over: “Eerlijkheid komt wanneer je leert geen vrees voor jezelf te hebben. Wanneer je recht vanuit het hart spreekt en handelt, zal de Schepper je de liefde en kracht geven om op ieder moment te zeggen wat goed voor je is. Onschuld, nieuwsgierigheid en openheid zorgen ervoor dat je oprecht blijft.”

Terug naar het trouwringenoverzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden uit Amsterdam

Voor het bezichtigen van trouwringen: omgeving NIJMEGEN. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Gichi-misaabe


Gichi-misaabe, symbool van een oprechte levenshouding

Gichi-misaabe is een goedaardige reus uit de 'northwoods' die zich lang geleden onder de mensen begaf om hen eraan te herinneren dat ze de oorspronkelijke lessen van de Schepper moesten eerbiedigen en zich eerlijk en oprecht dienden te gedragen tegenover elkaar. Kitch-Sabe, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, staat in dit verband voor een zachtaardige, maar tegelijk vastberaden toe te passen deugd die een ontzagwekkende kracht in zich draagt: het beschermen en het voeden van een liefdesrelatie.

Gichi-misaabe wordt vaak omschreven als een viervoetig wezen dat op twee benen loopt om de mensen te laten zien dat ze zichzelf moeten zijn en niet iemand anders.

Gichi-misaabe wordt vaak omschreven als een viervoetig wezen dat op twee benen loopt om de mensen te laten zien dat ze zichzelf moeten zijn en niet iemand anders.

De hoogste eer die een Ojibwe-persoon kan krijgen is als men over hem zegt "Daar loopt een eerlijk mens. Hij loopt in de voetstappen van Kitch-Sabe". Of: "Hij loopt rechtop net als Kitch-Sabe".


Voetstappen van Gichi-misaabe


Geronimo

 

 

 

 

Goyaale (Geronimo)


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen