Achtergrondinformatie over ringenlijn Respect

'Otterdans': gelaagde relatieringen van witgoud en multicolor gouden inlegwerk   Winters Meer': gelaagde trouwringen van witgoud en geoxideerd zilver roepen de sfeer van de Canadese meren op   'Lied van de Ijsduiker': roodgoud inlegwerk in witgouden trouwringen


respect trouwringen bekijken


Hoofdthema: Manaaji'iwewin (Respect)

Subthema: Bizhiki Miigiwewin (Geschenk van de Bizon)

Artistieke veelzijdigheid en een werkelijk oorspronkelijke smeedstijl liggen ten grondslag aan deze alsmaar groeiende trouwringen-, verlovingsringen- en vriendschapsringenlijn, bedacht en ontwikkeld door edelsmid Zhaawano.

Het hoofdthema van deze bijzondere trouwringen-lijn van edelsmid Zhaawano is manaaji'iwewin (spreek uit: mnaa-DJIH-we-win, of mnaa-dji-WAA-win). Deze uitdrukking is afkomstig uit de Algonkische taal van de Ojibwe Anishinaabeg, een inheems volk dat in een uitgestrekt gebied rondom de Great Lakes leeft, aan weerszijden van de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De letterlijke betekenis is 'het tonen van respect jegens elkaar'.


Een respectvolle levenswijze

Manaadendamowin (spreek uit: mnaa-DEN-de-mowin) oftewel respect was één van de zeven deugden die centraal stonden in mino-bimaadiziwin, de traditionele manier van leven. Deze deugden werden (en worden nog altijd) 'Grootvaders' genoemd. Respect voor alle vormen van leven, stoffelijk en onstoffelijk die zich in, onder en boven de aarde bevinden; leven in de zin van een oprechte en sociale levenshouding die een lange levensduur en een goede gezondheid bevordert; en respect voor de generaties die nog geboren moeten worden. Dit alles laat zich samenvatten in de uitdrukking mino-bimaadiziwin: het leiden van een oprecht en gezond leven. De onderstaande afbeelding toont een grafische weergave van de Levensweg volgens de leer van de Midewiwin.

De Midewiwin Levensweg

De begrippen manaaji'idiwin en manaadendamowin worden van ousher geassocieerd met ningaabii'an, het westen, en met de tijd van het jaar die binaakwii heet: de herfst. Op het medicijnwiel van het Anishinaabe-volk worden deze begrippen aangeduid met de kleur zwart. De diersoort dat met het westen wordt geassocieerd is waawaakeshi het hert, vertegenwoordiger van een gracieuse houding en een liefdevolle mentaliteit.


De grafische ZhaawanArt overlay-stijl

Zhaawano's overlay-trouwringen staan bekend om hun grafische contourlijnstijl Het gaat bij deze bijzondere trouwringen van edelsmid Zhaawano om gelaagde creaties (d.w.z. gemaakt met de techniek van overlay), voorzien van sterk gestileerde designs. Deze designs zijn opgebouwd uit minimalistische motieven van diverse kleuren goud.

De trouwringen-smid gebruikt hiervoor de abstracte en contrastrijke stijl van graphic overlay-smeedstijl : een door hemzelf ontwikkelde methode, die is geïnspireerd op de wereldberoemde grafische (!) kunst van de Medicijnschilders van de Woodland School of Art. Deze kunst is op haar beurt gebaseerd op de petrogliefen (rotstekeningen) en mnemonische pictogrammen die de verre voorouders van Zhaawano achterlieten aan de oevers van Lake Superior, respectievelijk aanbrachten in heilige rollen van berkenbast als geheugensteun voor het nageslacht.

De motieven die de edelsmid in deze trouwringen legt, tonen een veelheid aan fraai contrasterende kleuren, begrensd door dunne en altijd 'klare' omtreklijnen. Wat deze ringen onderscheidt van de overige overlay-ringenlijnen op deze website, is dat de contourlijnen zijn geoxideerd - d.m.v. oxidatie zwart gekleurd -, wat de designs een dramatisch contrast verschaft.

Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

In deze trouwringen lijn staat respect voor de bizon centraal

Wat heeft de bizon met deze trouwringen-lijn te maken?


Het diepe respect dat de indiaanse voorouders van edelsmid Zhaawano - ofschoon zelf geen traditionele bizonjagers - koesteren voor Mashkode Bizhiki is gebaseerd op het diepe respect dat de bizon altijd voor de Amerikaanse indiaan heeft getoond, door vrijwillig zijn leven te geven aan hem en onbaatzuchtig al zijn lichaamsdelen met hem te delen. Dankzij dit altruïstische geschenk was het volk altijd voorzien van voldoende voedsel, onderdak, kleding en gebruiksvoorwerpen.

De waarden die Bizhiki ons voorhoudt voor een harmonieus huwelijk laten zich als volgt vertalen: behandel je partner altijd met het grootst mogelijke respect. Wie goed doet, goed ontmoet.

Alles wat je doet, goed of slecht, komt uiteindelijk weer bij je terug.

Kies met je geliefde een set trouwringen uit de lijn 'Respect' en deel samen in het geschenk van Mashkode Bizhiki, de onbaatzuchtige bizon.


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen