Achtergrondinformatie over ringenlijn Spirit Of Palladium

Palladium heeft als materiaal voor trouwringen een magische bijklank


palladium trouwringen


De ringenlijn Spirit of Palladium is een collectie van strak vormgegeven, tijdloze trouwringen en verlovingsringen gesmeed uit het edele metaal palladium. Van alle edelmetaallegeringen die edelsmid Zhaawano in zijn trouwringen verwerkt, is palladium, dat deel uitmaakt van de edele familie van platinametalen, mischien wel het meest fascinerende; in elk geval is het dankzij diens associatie met de oudheid, het meest mysterieuze van alle edelmetalen.


image palladium trouwringen pagina

De onvergelijkbare, zeer exclusieve zilverwitte kleur van platina, dat algemeen wordt beschouwd als het meest begeerlijke edelmetaal van onze planeet, roept van oudsher bij diverse natuurvolkeren de magische associatie op met de maan en het Melkwegstelsel. Hetzelfde zou je kunnen zeggen van palladium, het kleine broertje van platina, en gezegend met een vergelijkbaar intens witte kleur en legendarische duurzaamheid.


De zilverwitte kleur van palladium roept beelden op van de met de maan verbonden magie

Palladium, metaal van godinnen en planeten

Wat eveneens bijdraagt aan de magische klank van palladium, is dat het is vernoemd naar een planetoïde, die op haar beurt genoemd is naar PALLAS ATHENA, een voorname godin uit de Griekse mythologie. Volgens de Romeinse overlevering was er eveneens sprake van een schutspatroon, Palladium genaamd, die de legendarische stad Troje moest beschermen; voor de Grieken symboliseerde dit heilige beeldje niemand minder dan Pallas Athena, de godin van de Lucht.

Microscopische afbeelding van een bolletje puur palladium

Hiermee is een link gelegd tussen de kosmische oertijd, via het eeuwenoude wereldbeeld van inheemse Amerikanen en de klassieke oudheid, naar de technologische beschaving van nu.

De naam van het edele metaal palladium is afkomstig uit de Griekse mythologie

Denk hierbij aan het oude Griekse geloof dat Pallas Athena, tegelijk met de lucht, de hemelen en de hemellichamen, uit het water van meren en rivieren is ontsproten, en de symbolische cirkel is rond; want is er, volgens het kosmologische wereldbeeld van de indiaanse voorouders van de trouwringen-smid, geen direct verband tussen de wassende maan en het water dat zich op aarde bevindt – in de zeeën maar ook in de aarde zelf en de planten die in de aarde wortelen? Volgen de getijden in de zeeën, en in mindere mate, de meren en rivieren, niet hetzelfde ritme als de rijzende maan? Houdt de maancyclus niet gelijke tred met een mensenleven en met name met de cyclus van de vrouw?

Tot op heden maken genezers, tuinders en planters uit diverse culturen van overal op de wereld gebruik van deze oeroude kennis over de cyclische aantrekkingskracht die de maan op water uitoefent en op alles wat uit de aarde groeit.

Het is juist deze mysterieuze groeicyclus van grootmoeder maan in al haar gedaantevormen die edelsmid Zhaawano heeft geïnspireerd bij het ontwerpen van de ‘spirit of palladium’ trouwringen-collectie.


Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden uit Amsterdam

Voor het bezichtigen van trouwringen: omgeving NIJMEGEN. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

De edelsmid kiest bij het ontwerpen bewust voor minimal design

Een bewuste keuze voor minimal design trouwringen van palladium


Net als bij zijn platina trouwringen , heeft de edelsmid bij het ontwerpen van deze palladium lijn gekozen voor een uitgesproken minimal-designstijl; dit omdat hij vindt dat de klassieke en strakke vormgeving ervan optimaal recht doet aan de ingetogen puurheid en de superieure witte glans van het metaal palladium.

Palladium trouwringen set rondom bezet met witte diamanten geslepen in brilliant cut


Herkomst van het begrip palladium

Het palladion (Παλλάδιον in het Grieks) of palladium (Latijn) was een oud beeld van Παλλá½°ς Ἀθηνᾶ (Pallas Athena, of Minerva, zoals de Romeinen haar noemden) dat in de Tempel van Vesta werd bewaard. Volgens de Romeinse overlevering had het Palladium oorspronkelijk de stad Troje beschermd: daar zou het op verzoek van de stichters van de stad door Zeus persoonlijk uit de Olympus geworpen zijn. Bij de val van Troje werd het Palladium door Aeneas gered en als een soort van talisman meegevoerd naar Rome om in het heiligdom van de Vestaalse tempel te worden ondergebracht.

Photo credit 'Pallas': Marcus J. Ranum stock


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen