Achtergrondinformatie over ringenlijn Waarheid

sound universe ojibwe trouwringen   'Het Mysterie Van Het Leven Zal Geschreven Worden' gelaagde trouwringen van palladiumwitgoud   'Innerlijke Kracht': bicolor arendsveer-trouwringen van witgoud


waarheid trouwringen bekijken


Hoofdthema: Debwewin (Waarheid)

Subthema: Miskwaadesi Miigiwewin (Geschenk van de Sierschildpad)

Native symbolen van mysterie en magie verlenen deze trouwringen-lijn van edelsmid Zhaawano een bijzondere uitstraling...

De in de trouwringen en vriendschapsringen verwerkte motieven en metaforen verlenen deze ringenlijn een bijzonder spirituele diepgang. Het is de zevende en laatste lijn van multicolor-gouden-en-zilveren trouwringen van deze website. Zeven is een heilig getal in de traditionele filosofie van de Ojibwe Anishinaabeg, het Native American (indiaanse) volk waar edelsmid Zhaawano deels van afstamt.

Debwewin is het thema dat aan de basis van deze trouwringen-lijn ligt; dit woord uit de Anishinaabe-taal betekent 'waarheid'.

Waarheid wordt hier beschouwd als de zevende en laatste deugd; de voorouders van de trouwringen-smid kenden zeven kernwaarden of deugden die centraal stonden in mino-bimaadiziwin, de traditionele manier van leven. Deze morele richtlijnen worden nog altijd niizhwaaswi gichitwaa gikinoo’amaadiwinan genoemd, oftewel de Zeven Grootvaders (letterlijk: zeven heilige instructies).


De essentie van waarheid

De Zeven Grootvaders leren ons dat de essentie van debwewin (waarheid) besloten ligt in het kennen van, en trouw zijn aan, alle oorspronkelijke wetten die Gichi-Manidoo, het Grote Mysterie voor de mensheid heeft opgesteld. Het kennen van waarheid is pas mogelijk als de overige zes lessen zijn begrepen en in praktijk gebracht. Wees waarachtig in alles wat je doet. Wees waarachtig tegenover jezelf en je levenspartner en je medemens. Begrijp waarheid. Spreek de waarheid. Leef naar de waarheid.

Mikinaak als epitoom van wijsheidHet begrip debwewin wordt van oudsher geassocieerd met Aki, de aarde, de oorsprong van alle leven. Volgens de Ojibwe-leer van het medicijnwiel wordt de aarde aangeduid met de kleur groen. De diersoort die met de aarde wordt geassocieerd is Mikinaak de bijtschildpad, communicator en intermediair tussen alle levensvormen uit de werelden van het natuurlijke en bovennatuurlijke. Tevens staat Mikinaak model voor de Medicijntotem van het Ojibwe-volk. Mikinaak had deze belangrijke positie verdiend omdat hij zijn rugschild na een grote zondvloed had geleend om de aarde te herscheppen.


Symbolen van magie en mystiek

Ook voor deze trouwringen gebruikt de edelsmid de graphic overlay-methode: een combinatie van de overlay-techniek en de contourlijn-tekenstijl. Dit houdt in dat de ringen uit twee lagen edelmetaal bestaan, met erin verdiept liggende patronen en motieven met een sterk grafisch karakter. Deze unieke stijl van smeden resulteert in werkelijk originele symboolringen die een geheel eigen beeldtaal spreken maar desondanks proobleemloos aansluiting vinden bij het hedendaagse, moderne trouwringen-aanbod.

De trouwringen uit deze lijn komen wat de designs en de gebruikte technieken betreft overeen met zowel ringenlijn Respect (multicolor goud met patronen voorzien van contrastrijke contourlijnen van geoxideerd zilver) als Wijsheid (multicolor goud met patronen die van minder geprofileerde contourlijnen zijn voorzien); daarnaast vallen enkele ringen uit deze ringenlijn op door hun mystieke symbolen, die de edelsmid in veel gevallen rondom de ringschenen heeft geplaatst.

Allerlei repetitieve patronen, bijvoorbeeld van arendsveren of symbolen geïnspireerd door diertotems of de fysieke natuur - maar ook geesten die met dergelijke plaatsen in de natuur geassocieerd worden -, weerspiegelen de persoonlijke symboliek van twee levenspartners. In alle gevallen gaat het om symbolen van magie en mystiek die de mensen eraan herinneren dat de voorouders altijd in de buurt zijn, zodat niet vergeten wordt - zeker ten overstaan van je levenspartner - altijd de waarheid te spreken.


Trouwringen en metaforen

Geheel in de geest van zijn indiaanse voorouders gebruikt de edelsmid in al zijn trouwringen symbolen en motieven die niet zozeer decoratief maar eerder metaforisch van aard zijn en in een thematische context passen; zo gaat in iedere trouwring wel een les of een verhaal schuil.


Liefde Als Een Heldere Sterrenhemel

Behalve om het kosmologische thema van de ringen, valt Onze Liefde Is Als Een Heldere Sterrenhemel op door het zeer bijzondere inlegwerk. Het gaat hier om de gestileerde afbeelding van de Canadese vissermarter (die in de gedaante van de Grote Beer aan de noordelijke hemel verschijnt) en diverse andere hemellichamen die overdag en 's nachts schijnen en schitteren boven Anishinaabe Aki, het subarctische land van rivieren, zoetwatermeren en uitgestrekte wouden. Het zijn trouwringen (of verlovingsringen of vriendschapsringen) die bijvoorbeeld ook bijzonder geschikt zijn om er het sterrenbeeld op af te beelden dat bij jullie horoscoop past!


Zonnesymbolen en betoverde zandduinen

Weer andere trouwringen zijn voorzien van sterk gestileerde veren van de adelaar en de havik, door golvende spirit power lines verbonden zonnesymbolen en afbeeldingen van mensenlichamen die naadloos overlopen in de natuurlijke vormen van gidakiiminaan (onze Moeder Aarde); ook de wolf, de ijsduiker, de vlinder, de sterrenhemel en de golven van Mishiigami (Lake Michigan) hebben de trouwringen-smid geïnspireerd tot het ontwerpen van de meest kleurrijke creaties. Sommige gemaakt van multicolor goud met een subtiel kleurverloop; andere met sterke contrasten veroorzaakt door geoxideerde omtreklijnen.


Symbolen op het pad van de voorouders

De speciale trouwringen met de naam Symbolen Op Het Pad Van De Voorouders tenslotte, zijn echte ZhaawanArt-storyteller ringen (zie de afbeelding hiernaast). Deze aparte trouwringen of vriendschapsringen zijn zeer geschikt om - eventueel over de gehele lengte van de trouwringen - allerlei persoonlijke, zwart ingekleurde symbolen af te beelden -, bijvoorbeeld symbolen van diertotems.

De unieke combinatie van bijzondere en aparte technieken die de edelsmid hier toepast, staat garant voor mystieke trouwringen, strak gestileerd en voorzien van een krachtige en contrastrijke uitstraling!

Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Schildpad, symbool van Waarheid

'Sprit Writing' (sprirituele schildering op berkenbast)


Het geschenk van de Schildpad

Om de mensen te onderrichten in de deugd van Waarheid wezen de Zeven Grootvaders Miskwaadesi, de sierschildpad aan om er op na te zien dat de oorspronkelijke wetten van het Grote Mysterie nooit zouden worden vergeten. Miskwaadesi was verwant aan Mikinaak oftewel de grote bijtschildpad, die na een gii-mooshka'an (zondvloed) waarbij alle planten en mensen en nagenoeg alle landdieren waren verdronken, zijn rugschild aanbood om er een nieuwe aarde op te creëren. Dit is wat de Grootvaders over mishoomis miskwaadesi zeiden:

“Richt je tot Grootmoeder Schildpad om te begrijpen wat Waarheid inhoudt. Er bevinden zich dertien manen op haar rugschild, één voor iedere cyclus waarin de Aardmoeder om Grootvader Zon cirkelt. De Dertien Manen en de Dertien Grootmoeders betekenen dat Moeder Aarde voor jullie zorgt."

'"De 28 tekens die jullie op Miskwaadesi’s rugschild zien vertegenwoordigen de cyclus van Grootmoeder Maan en de periodes van het vrouwenlichaam. Het sterke schild van Miskwaadesi symboliseert de belangrijke gebeurtenissen in jullie leven die door Gichi-manidoo, het Grote Mysterie, worden gecreëerd en vormen een herinnering aan de krachtige wil van de Schepper en het onvrijblijvende karakter van zijn wetten.”

“Leer Grootmoeder Schildpad kennen als iemand die sterk en stabiel in het leven staat. De trage Miskwaadesi begrijpt dat de reis ergens naartoe minstens zo belangrijk is als de bestemming. Wees als grootmoeder Miskwaadesi en wees sterk en bedachtzaam.”


Grootvader Mikinaak

Norval Morrisseau: 'Mikkinak'


Trouwringen voorzien van een grafisch gestileerd Moeder Aarde thema.


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen