Achtergrondinformatie over ringenlijn Spirit Concepts

spirit concept trouwringen bekijken


Spirit Concepts trouwringen

ZhaawanArt introduceert een nieuw en tot de verbeelding sprekend concept voor trouwringen: ensemble-trouwringen luisterend naar de mysterieuze naamSprit Concepts’. Spirit Concepts zijn twee of drie losse, smalle aanschuif- of stapelringen (‘spirits’ genaamd). Volgens een beproefd principe worden deze stapelringen samengevoegd tot één ring, waarbij een van de ringen bestaat uit zwart zirkonium.

Uit eigen ervaring kan de edelsmid - die zelf een ensemble-trouwring samengesteld uit witgoud, zwart zirkonium en geelgoud draagt - jullie verzekeren dat het dragen van twee of meer losse aanschuif- of stapelringen op geen enkele wijze ten koste van de draagbaarheid gaat; zodra de ringen om de vinger zijn geschoven, voelt het aan als één ring. Pas als je de trouwring afdoet besef je dat het eigenlijk om meer dan één ring gaat...

Ofschoon de ‘Spirit Concepts’-lijn een mix is tussen klassieke vormen en modern design, gaat het bij deze ensemble- trouwringen om méér dan alleen een gelikt design! Zoals de titel van de ringenlijn suggereert, gaat er een diepere betekenis schuil in het twee- of driedelige ontwerp van de trouwringen.


De kleuren van de trouwringen corresponderen met de kleuren van het medicijnwiel

Lessen van het Medicijnwiel

Het spirit-thema van deze achtste trouwringen-lijn van ZhaawanArt is dan ook gebaseerd op het geloof van de indiaanse voorouders van edelsmid Zhaawano in de lessen die de wijze mannen en vrouwen van de Midewiwin, een medisch-filosofisch-religieus genootschap, sinds mensenheugenis aan het nageslacht doorgeven. Maar de symboliek van de trouwringen verwijst in de eerste plaats naar het principe van het Medicijnwiel.

Een medicijnwiel is in wezen niets anders dan een overdrachtelijke ‘spiegel’ die alle aspecten van de natuur en het menselijke leven reflecteert en ons aldus een soort van morele richtlijn voor in het dagelijkse leven verschaft – maar ook aanzet tot zelfbezinning en eventueel zelfkritiek.


De Ojibwe Anishinaabeg, het indiaanse volk waar trouwringen-ontwerper Zhaawano deels van afstamt, beschouwen van oudsher de natuur als één grote familie van geesten en grootvaders/grootmoeders die doorlopend controle uitoefenen op de cyclus van de seizoenen en de jaarlijkse afloop en geboorte van leven (geboorte, dood en hergeboorte).

Deze bovennatuurlijke wezens worden dikwijls voorgesteld als personen met menselijke eigenschappen, en zijn een dankbaar onderwerp voor talrijke metaforen en allegorieën. En nog altijd worden deze in traditionele vertellingen verpakte metaforen door grootouders bij wijze van educatie gedurende de lange winteravonden aan hun kleinkinderen verhaald.


De seizoenskleuren uitgebeeldt in trouwringen De seizoenen en hun kleuren

Het medicijnwiel van de Ojibwe Anishinaabeg verbindt van oudsher de heilige kleuren wit, geel, rood en zwart aan de manidoog (spirits, geesten) en aadizookaanag (grootvaders) van de vier windrichtingen van het universum, en, in het verlengde daarvan, aan de vier seizoenen.

Volgens de leer van het medicijnwiel zijn de kleuren die aan de manidoog en aadizookaanag van het universum worden toegeschreven, als volg: wit voor het noorden (de winter), geel voor het oosten (de lente), rood voor het zuiden (de zomer) en zwart voor het westen (de herfst).


Beschermgeesten

De geest van het noorden werd door Zhaawano’s voorvaderen Giiwedin genoemd, oftewel de noordenwind: hij is de beschermgeest van biboon, de winter, brenger van koude, ziekte en ouderdom – maar ook van wijsheid en geestelijke reiniging. Waaban-anang oftewel de morgenster uit het oosten is volgens deze traditie de beschermgeest van ziigwan de lente, en brengt iedere nieuwe dag heling, geboorte en hergeboorte. Als tegenhanger van de oude wijze Avondster symboliseert de morgenster jeugd en kennis. Zhaawandazii, oftewel de zuidenwind is de beschermgeest van niibin de zomer, en iedere herfst blaast hij met zijn liefderijke adem een tedere wind naar het noorden zodat de natuur zich nog enige tijd aan de warmte van een indian summer kan koesteren. De goedaardige Zhaawandazii brengt de natuur warmte, vruchtbaarheid en voeding en maant de mensen begripvol en verstandig te zijn. Ningaabi-anang, tenslotte, geest van het westen en beschermheer van binaakwii de herfst, brengt in de hoedanigheid van de Avondster de mensen wijsheid en geestelijke rijping – zaken die eerder met ouderdom worden geassocieerd dan met de jeugd.


Stel jullie trouwringen samen uit twee, drie of vier seizoenskleuren!Welke ‘spirits’ passen het beste bij jullie?

Wanneer je een set van ZhaawanArt ensemble-trouwringen uitkiest, kun je je dus laten leiden door jouw persoonlijke voorkeur voor wat betreft de goud- en/of platinakleuren – zwart zirkonium in combinatie met platina, roodgoud, witgoud en/of geelgoud – , maar jullie zouden je keuze evengoed kunnen baseren op de symboliek van de ‘spirits’ van de windrichtingen en de seizoenen. Zo bepalen de seizoenen die het meest tot je verbeelding spreken of waar je je het meest mee verbonden voelt, met welke goudkleur of goudkleuren de edelsmid – in combinatie met een ring van zwart zirkonium – jullie trouwringen samenstelt!

Maak een afspraak met de edelsmid en stel samen met hem jullie ideale trouwringen-ensemble samen!


Terug naar het trouwringen overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

medicijnwiel ojibweg

KLEURENSCHEMA VAN DE SPIRIT CONCEPTS TROUWRINGEN:

- Geelgoud: het oosten - de lente
- Roodgoud: het zuiden - de zomer
- Zirkonium: het westen - de herfst
- Witgoud: het noorden - de winter
- Platina: het noorden - de winter


maxine noel autumn spirit within

Maxine Noel: 'Autumn Spirit Within'


Het traditionele verhaal over Zhizhoobii’iged, de schilder van de herfst

Ieder najaar, wanneer het gezucht en gesteun van Zhaawndazii, de oude Zuidenwind te zwak is geworden om de ijzige adem van Giiwedin (de Noordenwind) op afstand te houden, slaan Zhizhoobii’iged (Geest-schilder) en Ningiigwagi (Vorst) de handen ineen. Zodra Giizis (Grootvader Zon) zijn tijdelijke rustplaats achter de westelijke horizon heeft opgezocht, besprenkelen ze samen de boombladeren met prachtige kleur en bereiden zo Omizakamigokwe (Moeder Aarde) voor op het jaarlijkse dansfeest dat ze geeft ter ere van Gichi Manidoo (het Grote Mysterie, de Schepper) en al haar kinderen. Geest-schilder en Vorst voorzien Moeder Aarde zodoende van de mooist denkbare kleren om tijdens het feest te dragen.

Alles in de natuur is rijp in deze tijd van het jaar. De bladeren zijn op de top van hun medicijnkracht en worden geplukt of opgegraven en voor ceremonieel gebruik opgeslagen. De meest prachtige kleuren worden gehaald uit het sap van wortels, planten en fruit. Zodra hij de kleuren heeft gemengd smeert Zhizhoobii’iged de planten ermee in met een kwast van maïspluimen. De beloning die Geest-schilder en Vorst voor hun creatieve inspanningen ontvangen bestaat uit de voldoening dat ze, alleen al door de aanblik van al deze kleurenpracht, de Creatie en alle mensen vreugde schenken.

En zo maakt Moeder Aarde zich ieder jaar omstreeks de tijd die nog altijd Binaakwe Giizis wordt genoemd – Vallende Bladeren Maan – op voor haar laatste dans. Uitgedost in haar mooiste en meest kleurrijke jurk danst ze, net zolang tot alle in prachtige kleuren gehulde bladeren zijn gevallen. Pas als het laatste boomblad is gevallen heeft Onze Aardmoeder haar heilige, jaarlijkse werk voltooid; pas dan is ze klaar om uit te rusten en in een vreedzame en rustige slaap te vallen. Ze voelt zich waardig, gelukkig en tevreden omdat ze al haar kinderen wederom heeft gevoed, gekoesterd en ze heeft helpen overleven.


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen