Trouwringen en de stijlinvloeden


Bekijk direct onze ringenlijnen

De trouwringen-smid en zijn ontwerp-inspiratie

Ontwerper van trouwringen Zhaawano laat zich inspireren door de pottenbakkerskunst uit het Amerikaanse ZuidwestenZhaawano heeft diverse inspiratiebronnen. Zijn creaties zijn beinvloed door een rijkdom aan tradities, afkomstig van verschillende indiaanse culturen verspreid over het Amerikaanse continent. Hoozhoo oftewel het principe van 'Walk in Beauty': de op esthetiek en harmonie gerichte woestijntradities en kunstuitingen van de Dineh (Navajo) uit de Four Corners Area. Of de vredelievende zilversmid-en pottenbakkerscultuur van hun naaste buren, de Hopi, de Zuñi en andere Pueblo-volkeren (afbeelding: zadenpot met traditionele patronen door Hopi-Tewa meester-pottenbakster Fannie Nampeyo, 1934). Of de dramatische expressie van het zilverwerk en houtsnijwerk van de Kwakwaka'wakw, Xa’islak’ala en Haida uit het North West Coast (Pacific)-gebied. Of bijvoorbeeld het elegante hout- en ivoorsnijwerk en de verhalenrijkdom van de Inuit en Yup'ik, arctische volken uit respectievelijk arctisch Canada en Alaska.


Maar in de eerste plaats liggen de kern en de uitdrukkingskracht van Zhaawano's trouwringen besloten in de - in zijn genen verankerde - vertrouwdheid met het dromenrijke universum en de diepe wijsheid van zijn eigen indiaanse voorouders, de Ojibwe Anishinaabeg uit het subarctische Grote-Merengebied: hoe zij schoonheid, mysterie, eenheid en harmonie herkenden in de heilige cirkel van de aarde, van het water en van de lucht. Of in het grafische werk van de Canadees-indiaanse Medicine Panters, die dit oude wereldbeeld - dat is vastgelegd via mondelinge overlevering, door middel van mazinaajim (overlevering d.m.v. rotsschilderingen) en met behulp van inscripties in heilige rollen van berkenbast - opnieuw tot leven wekken via de moderne beeldtaal van de Woodland School of Art.

Meer lezen over de stijlinvloeden van trouwringen-ontwerper Zhaawano?

'Triptych' van Jackson Beardy. Cree kunstenaar in de traditie van de Woodland Scool Of Art

Jackson Beardy: 'Transformation'. Typisch voorbeeld van de grafische outline drawing-stijl van de Woodland School


Meren, wouden en weidse luchten

Het land van zijn Ojibwe-voorouders, met zijn door zandkusten en uitgestrekte northwoods begrensde meren, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op trouwringen-ontwerper Zhaawano. Ook het oeroude landschap en de weidse luchten in zijn huidige leefomgeving, het Groninger Hoogeland aan de kust van de Waddenzee, en de sacrale ruigheid van zijn favoriete vakantiebestemming Penn-ar-Bed (Finistère in West-Bretagne) met zijn megalitische culturen en stokoude landschap van grimmig graniet en weerbarstige kustlijnen, zijn zeker van invloed op Zhaawano's kunst en het ontwerpproces van zijn trouwringen.

Aki gaye mandaamin 1 Aki gaye mandaamin 2 Aki gaye mandaamin 3 Mother earth and corn plant

Wie goed kijkt, ziet al deze elementen - culturele tradities, kunstuitingen, landschappen - in hun gestileerde eenvoud terug in Zhaawano’s trouwringen en vriendschapsringen.

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Margrietstraat 5a
6541EZ GROESBEEK (GD)

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps
 

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

'Navajo Dawn'. Schilderij door Dineh kunstenaar R.C. Gorman ademt het principe van Hoozhoo

Kwakwaka'wakw Ravenmasker, ca. 1890

Dineh-stijl riemgesp gemaakt met de overlay-techniek van de Hopi

Modern gestileerde Acoma Pueblo-vaas

Mazinaajim (Ojibwe-rotstekening) bij Agawa Bay, Lake Superior, Ontario


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen