Titanium trouwringen en verlovingsringen

Bekijk hieronder de ringen: Sky Spirits, Cirkel van Geborgenheid en Winter Thought

'RSky Spirits': titanium trouwringen met gouden inlegwerk  'Cirkel van Geborgenheid' titanium trouwringen met een mat geborstelde finish  'Winter Thought': gematteerde trouwringen van grade 5 titanium

Of bekijk al onze titanium trouwringen.Titanium is ideaal voor trouwringen of verlovingsringen

Titanium, of titaan zoals dit metaal ook wel wordt genoemd, bezit een karakteristieke zilvergrijs-witte kleur. Titanium is een van de hardste (natuurlijke) metalen ter wereld. Hoewel zeker even sterk als staal en nog vele malen sterker dan goud, heeft titanium een uitzonderlijk licht gewicht. Bovendien is het praktisch even corrosiebestendig als het edele platina. Deze eigenschappen, gecombineerd met het feit dat het 100% hypoallergeen is, maakt dat titanium een ideaal materiaal is voor trouwringen of vriendschapsringen voor mensen met een gevoelige huid, een kleine beurs en/of een moderne smaak.

titanium trouwringen en verlovingsringen


Zijn er ook nadelen verbonden aan trouwringen van titanium?

Ja, titanium is zo hard en sterk dat het bijzonder lastig is om de maat van een trouwring naderhand te verstellen. Het is daarom aan te raden de maat van jullie trouwringen niet te krap te kiezen, zodat er iets speling is voor het geval de ringvinger in de toekomst dikker wordt.


Zijn titanium trouwringen krasvrij?

Hoewel er weinig metalen en legeringen harder zijn dan titanium (het is zelfs nog krasbestendiger dan de meest harde edelmetaallegering: nikkelhoudend witgoud, en onverslijtbaarder dan de meest sterke edelmetaallegering: 960 dz platina!), kunnen zelfs titanium trouwringen na verloop van tijd krassen vertonen. Deze krassen blijken bij nadere bestudering meestal 'haarkrasjes' te zijn, die gemakkelijk weggeschuurd kunnen worden. Gelukkig kunnen jullie je trouwringen altijd opnieuw laten schuren of polijsten bij edelsmid of juwelier. Deze handeling valt gewoon onder de ZhaawanArt-servicegarantie.


Welke soorten titanium verwerkt de edelsmid in zijn trouwringen?

Edelsmid Zhaawano werkt met zuiver titanium, W2 of grade 2 genaamd. Dit heeft een donkere, matte uitstraling. Als hij zijn trouwringen extra sterk, glanzender of lichter van kleur wil maken, gebruikt hij titanium grade 5 (W5), dat een legering is van 90% Titanium, 6% Aluminium en 4% Vanadium. Het bezit een aanmerkelijk lichtere en 'frissere' kleur dan puur titanium; de (prachtige) kleur valt het beste te omschrijven als wit staalachtig.

Wegens de grotere hardheid van grade 5, zijn trouwringen of vriendschapsringen gemaakt van deze legering nog krasbestendiger dan trouwringen van puur titanium. Ter vergelijking: de hardheid van grade 2 titanium is 100 tot 175 op de schaal van Brinell, terwijl grade 5 titanium 330 op dezelfde schaal scoort.

De meeste titanium trouwringen en vriendschapsringen die op deze website staan zijn gemaakt van grade 2 (99.6% zuiver titanium). Aangezien hij merkt dat de belangstelling voor grade 5 titaan geleidelijk aan groter wordt, maakt de edelsmid op verzoek ook titanium trouwringen van deze harde soort.


Kunnen titanium trouwringen gekleurd worden?

De edelsmid kan jullie grade 2-trouwringen door middel van anodisatie of met behulp van de soldeervlam alle kleuren van de regenboog geven. Deze gekleurde laag zal er echter na verloop van tijd afslijten, wat deze bewerking helaas minder geschikt maakt voor trouwringen. Beter van niet dus!


Kunnen titanium trouwringen gegraveerd worden?

Ja, titanium trouwringen of vriendschapsringen kunnen zonder probleem aan de binnenzijde van een tekst worden voorzien. Dit geldt eveneens voor trouwringen gemaakt van grade 5 titanium.


Welke vormen van oppervlaktebewerking zijn mogelijk bij titanium trouwringen?

Behalve met een hoogglans finish. levert de edelsmid titanium trouwringen en vriendschapsringen die zijn gesatineerd, geborsteld of gematteerd – al naar gelang jullie smaak of voorkeur. Ook is het geen punt een of meerdere diamanten in de ringscheen te plaatsen.

De edelsmid zet in trouwringen van grade 5 titanium geen edelstenen wegens de hardheid van deze legering.


De voordelen van titanium trouwringen op een rijtje:


Naar de overzichtspagina van titanium trouwringen

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Margrietstraat 5a
6541EZ GROESBEEK (GD)

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps
 

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

De unieke eigenschappen van titanium ringen

Het scheikundige profiel van titanium

Titanium is, net als zirkonium, een natuurlijk metaal – dus geen legering zoals bijvoorbeel edelstaal. Strikt gesproken behoort titanium niet tot de groep van onedele metalen (zoals bijvoorbeeld zink, magnesium, koper, ijzer en aluminium); in de scheikundige wereld wordt het aangeduid met de naam transitiemetaal oftewel overgangsmetaal. Titanium behoort, evenals het verwante zirkonium, tot de titaangroep.

De glans van grade 5 titanium

De unieke kleur van titanium

Grade2 titanium trouwringen met diamant

Tover de matte afwerking van je titanium trouwring terug met dit schuursponsje!

Bij aankoop van een set titanium trouwringen biedt ZhaawanArt een gratis SCHUURBLOKJE. In een handomdraai tover je de oorspronkelijke matte finish terug op het oppervlak van jullie trouwringen. Een demonstratie in het atelier hoort standaard bij de aanbieding.


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen