Toegepaste technieken

Het gebruik van de ZhaawanArt applicatie-techniek levert fascinerende trouwringen op

Bekijk direct onze ringenlijnen


ZhaawanArt trouwringen en de gebruikte technieken

Trouwringen-smid Zhaawano heeft de meeste trouwringen uit de ringenlijnen Moed, Respect, Wijsheid en Waarheid gemaakt met de techniek van ‘overlay’, eventueel gecombineerd met ‘inlay’. Ook voor ringenlijn Oprechtheid is bij een enkele ringenpaar de overlay-methode gebruikt. De op deze pagina getoonde afbeeldingen tonen enkele stappen in het overlay-proces, zoals edelsmid Zhaawano dit toepast op zijn trouwringen.


Applicatie

Bij de trouwringen van de overige ringenlijnen zijn weer andere technieken toegepast: ringenlijn Liefde (zie bovenstaande foto) en Oprechtheid tonen trouwringen waar gebruik is gemaakt van de applicatietechniek. Dit houdt in dat de edelsmid de trouwringen fabriceert door uitgezaagde designs - eventueel voorzien van edelstenen - te monteren op de onderliggende ringscheen - dikwijls van een andere kleur dan het oplegwerk.

Soms gaat het om traditionele indiaanse patronen - zoals bijvoorbeeld een geometrisch gestileerde berg- of vleugelvorm (zie afbeelding links) -, maar ook vrije vormen komen voor: bijvoorbeeld de asymmetrische glooiingen van een duin, of een semi-naturalistische afbeelding van een arendsveer. Maar voor welk patroon of motief je ook kiest, het resultaat is altijd speels, kleurrijk en elegant te noemen.


Graphic overlay

Overlay is een bijzondere edelsmidtechniek met een doorgaans dramatisch effect. Deze beproefde smeedmethode heeft trouwringen-specialist Zhaawano geleend van de Hopi-edelsmeden uit Arizona, maar hij heeft deze dóórontwikkeld tot een compleet nieuwe smeedstijl: de graphic overlay. Waar de Hopi de overlay-techniek en de oxidatiemethode hebben ontwikkeld als een manier om in (meestal zilveren) sieraden de eeuwenoude, geometrische patronen van hun keramische potten uit te drukken, gebruikt trouwringen-smid Zhaawano juist de grafische kunst van zijn eigen indiaanse voorouders (de Ojibwe Anishinaabeg uit Michigan en Ontario) als uitgangspunt voor zijn 'gelaagde' trouwringen. Deze zijn doorgaans uitgevoerd in goud in diverse kleuren, in combinatie met zilver en/of platina, en – in navolging van de Hopi-edelsmeden – vaak voorzien van oxidatie. Zie de afbeelding hiernaast.

Meer lezen over hoe de overlay-methode resulteert in de gelaagde trouwringen van ZhaawanArt? Ga dan naar de techniek van overlay.


Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Trouwringen-smid Zhaawano aan zijn werk in zijn studio


Trouwringen gemaakt met de applicatie-techniek

De applicatie-techniek


Trouwringen gemaakt met de overlay-methode

De techniek van (graphic) overlay


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen