Zwarte zirkonium trouwringen: eigentijds en zeer betaalbaar

Bekijk hieronder onze ringen: Spirit Sunset, Early Morning Reflection en Black Moon

'Spirit Sunset': strak gestileerde trouwringen van hoogglans gepolijst zwart zirkonium naar keuze gezet met diamant 'Early Morning Reflection': grijze zirkonium ringen 'Black Moon': hoogglans zwarte zirkonium trouwringen

Of bekijk al onze zirkonium trouwringen.
De magie van zwart zirkonium

Waarom trouwringen van zirkonium?

Zirkonium is een geavanceerd en exotisch metaal, maar als grondstof voor trouwringen is het nog altijd relatief onbekend bij het grote publiek.

Zirkonium is, net als titanium, een natuurlijk metaal – dus geen legering zoals bijvoorbeeld edelstaal. Zirkonium is strikt gesproken geen onedel metaal (zoals bijvoorbeeld ijzer, koper, zink, magnesium en aluminium), omdat het niet verkleurt (roest) door invloed van zuurstof in de lucht. Het is, zoals de naam al verraadt, afkomstig van het mineraal zirkoon, wat o.a. aanwezig is in meteorieten en de zon. Zirkonium behoort, evenals het verwante titanium, tot de titaangroep.

Net als titanium is zirkonium van nature grijs van kleur, maar wel van een iets lichter grijs. Het heeft een mooie, zijdeachtige glans - is wat dat betreft 'exclusiever' dan titanium - en is extreem sterk en gegarandeerd hypoallergeen.

Het is lichter dan staal en is ongeveer even hard als koper (80 tot 90 op de schaal van Brinell). Na verhitting ontstaat een SPECTACULAIRE ZWARTE OXIDELAAG, wat het onderscheidt van andere metalen en legeringen.

Mede om deze eigenschappen staat zirkonium, met of zonder zwarte toplaag, garant voor prachtige, eigentijdse en zeer betaalbare relatieringen waar je je bovendien - door zijn spectaculaire high-tech uitstraling - gemakkelijk mee kunt onderscheiden.

zwarte zirkonium trouwringen


Wat is het grootste verschil met trouwringen van titanium?

De grootste verschillen zitten hem in de prijs (zirkonium trouwringen zijn ongeveer twee keer zo duur als titanium trouwringen) en het gewicht; zirkonium trouwringen zijn zwaarder dan trouwringen van titanium. Titanium is van nature harder, maar zirkonium, vooral in onbewerkte staat - dus niet voorzien van een zwarte bovenlaag - is zeker ook geschikt om er trouwringen van te maken. (Ter vergelijking: grade 2 titanium heeft een hardheid van 175 op de schaal van Brunell; zirkonium 90.) Helemaal krasvrij zijn zirkonium ringen die zijn voorzien van een geoxideerde toplaag niet; om deze reden is 'zwart zirkonium' geschikter voor vriendschapsringen dan voor trouwringen.


Waar komt de zwarte kleur van zirkonium trouwringen vandaan?

Door een speciaal verhittingsproces ontstaat een diepzwarte oxidelaag. Er is dus geen sprake van een coating die extern wordt aangebracht maar van een chemische transformatie van het oorspronkelijke grijze oppervlak in een soort van keramische oxidelaag. Deze bewerking geeft zirkonium een dramatischer uitstraling dan het van nature bezit.


Zijn zirkonium trouwringen krasbestendig?

Zirkonium is behoorlijk hard, in ieder geval aanmerkelijk harder dan edele metalen. Tere vergelijking: platina meet 55 op de schaal van Brinell; zirkonium 80 tot 90. Trouwringen van onbewerkt zirkonium zijn daarom behoorlijk krasbestendig. Dit geldt echter in mindere mate voor een eventuele zwarte toplaag!

Hoewel de zwarte toplaag van zirkonium trouwringen behoorlijk hard is - vakmensen spreken van 'knetterhard' - , is ze niet 100% slijtvast. Je kunt niet helemaal uitsluiten dat na verloop van tijd de oorspronkelijke, lichtgrijze kleur van het zirkonium naar boven komt. Of dit gebeurt - en zo ja, hoe lang dit duurt - is afhankelijk van hoe voorzichtig de drager met zijn of haar ring omgaat.

Het is raadzaam om zwart zirkonium trouwringen voor het klussen af te doen.

De edelsmid kan overigens bij ringen van zirkonium waarvan de zwarte toplaag afgesleten is, deze relatief gemakkelijk opnieuw aanbrengen - dus zonder dat er hoge kosten aan verbonden zijn!


Bicolor zirkonium trouwringen

Trouwringen van bicolor zirkoniumEdelsmid Zhaawano levert zirkonium relatieringen die ofwel onbewerkt zijn ofwel in hun geheel zijn voorzien van een zwarte toplaag. Het grijze zirkonium is zeer geschikt om trouwringen van te maken; voorzien van een zwarte toplaag is het iets minder geschikt aangezien het slechts om een oxidelaag gaat die er vroeg of laat afslijt.

Om deze reden kiezen steeds meer paren voor een tussenvorm, namelijk trouwringen van bicolor zirkonium, bestaande uit een buitenkant van grijs zirkonium en een binnenkant van zwart zirkonium (zie afbeelding). Behalve dat deze combinatie een bijzonder sprekend two tone-contrast oplevert, wordt het risico op slijtage zodoende tot een minimum beperkt.


Kunnen er edelstenen in zirkonium trouwringen worden geplaatst?

In zowel grijze als zwarte zirkonium ringen kan de edelsmid een of meerdere edelstenen plaatsen. In ringen van zwart gemaakt zirkonium geldt dit overigens uitsluitend voor diamanten, aangezien alleen diamant tegen verhitting kan. De zwarte toplaag van de ringen wordt immers verkregen door verhitting - een proces dat per definitie na het zetten van de steen plaatsvindt. De afbeelding links toont een set trouwringen van glanzend zwart zirkonium waarvan de damesring is voorzien van een witte diamant.


Kunnen zirkonium trouwringen worden gegraveerd?

Het plaatsen van een tekstgravure aan de binnenzijde van zirkonium trouwringen is prima mogelijk. Dit geldt zowel voor grijs zirkonium als zwart geoxideerd zirkonium. In het geval van zwart geoxideerd zirkonium kan er gekozen worden voor een tekst in dezelfde kleur als de ondergrond, of voor een tekist met een fraaie zilvergrijze letter.


Waar moet op gelet worden bij de aanschaf van zirkonium trouwringen?

Wat voor titanium trouwringen geldt, geldt ook voor trouwringen of vriendschapsringen van zirkonium. De ringen kunnen, wanneer ze eenmaal op maat zijn gemaakt, maar zeer beperkt worden vergroot of verkleind. Kies daarom je ring bij voorkeur aan de ruime kant, dan is er enige speling mocht je ringmaat in de toekomst groter worden!

Twijfelen jullie, ook na het lezen van bovenstaande uitleg, tussen trouwringen van grijs of zwart zirkonium - of een combinatie van beide? Aarzel niet en neem contact op met de goudsmid; hij zal jullie met alle plezier helpen om een defintieve keuze te maken. Langskomen is in dit geval altijd de beste optie!


Naar de overzichtspagina van zirkonium trouwringen

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

De voordelen van zwart zirkonium:

1. Zwart zirkonium is hard

2. Zwart zirkonium is licht van gewicht

3. Zwart zirkonium is anti-allergeen en geeft niet af op de huid

4. In zwart zirkonium trouwringen kunnen diamanten gezet worden en kan worden gegraveerd

5. Zwart zirkonium geeft trouwringen een werkelijk unieke uitstraling

6. Trouwringen van zwart zirkonium zijn relatief goedkoop (t.o.v. trouwringen van edelmetaal)


De nadelen van zwart zirkonium:

1. Zwart zirkonium is niet 100 % slijtvast

2. Wegens de grote hardheid kunnen trouwringen achteraf moeilijk worden vergroot of verkleind


De voordelen van grijs zirkonium:

1. Grijs zirkonium is hard en duurzaam

2. Grijs zirkonium is licht van gewicht

3. Grijs zirkonium verkleurt niet

4. Grijs zirkonium is anti-allergeen en geeft niet af op de huid

5. In grijs zirkonium trouwringen kunnen diamanten gezet worden en kan worden gegraveerd

6. Grijs zirkonium heeft een pure en ingetogen uitstraling

7. Trouwringen van grijs zirkonium zijn relatief goedkoop (t.o.v. trouwringen van edelmetaal)


Een nadeel van grijs zirkonium:

1. Wegens de grote hardheid kunnen trouwringen achteraf niet worden verkleind. Groter maken is slechts beperkt mogelijk.

De magie van trouwringen van zwart en grijs zirkonium

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen