Trouwringen- en trouwsieradenatelier La Mesa Verde in Amsterdam en Nijmegen


LET OP! VOOR HET BEZICHTIGEN VAN TROUWRINGEN ONTVANGEN WIJ U GRAAG IN DE WERKPLAATS IN GROESBEEK, IN DE OMGEVING VAN NIJMEGEN. KLIK HIER VOOR EEN AFSPRAAK.

Tel. (0031) (0)6-83679919

Het atelier van edelsmid Zhaawano in Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

Het oostelijk havengebied in Amsterdam is de nieuwe thuishaven van edelsmid Zhaawano

Foto-impressies van het atelier in Amsterdam en het Oostelijk Havengebied van Amsterdam


Naam en ontstaansgeschiedenis van Zhaawano's sieradenateliers

De huidige ateliers van edelsmid Zhaawano, die hij deelt met designer/goudsmid Jori Spaa, kennen een ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot de jaren 80 van de vorige eeuw. Hieronder volgt een samenvatting.

Het trouwringen-atelier is vernoemd naar de tafelbergwoningen uit de Anaszazi-cultuur

Kom trouwringen passen in het atelier in Warffum in de provincie Groningen

Foto-impressie van het voormalige atelier in Warffum


Weidse luchten boven een oeroud kustlandschap

Amerikaans kunstenaar Zhaawano vestigde zich, na beurtelings in de Verenigde Staten en Nederland vertoefd te hebben, tegen het einde van de jaren 80 als beginnend edelsmid in zijn eerste thuisatelier, in het voorhuis van een verbouwde hoeve. Deze lagt verscholen in het bosrijke gebied van Harendermolen, in het stroomlandschap van de Drentsche Aa in het zuiden van de provincie Groningen.

Na hier enkele jaren verschillende Westerse en inheems-Amerikaanse (met name Navajo en Hopi) technieken en stijlen beoefend en ontwikkeld te hebben, zette hij voorlopig een punt achter het edelsmeden. Samen met zijn gezin betrok hij in 1995 een oud herenhuis gelegen in het karakteristieke wierdedorp Warffum, prachtig gelegen op het ruige en weidse Hoogeland helemaal boven in de provincie Groningen. Zhaawano verpandde al gauw zijn hart aan de polder, de wijze waarop de weidse vergezichten bij Noordpolderzijl naadloos overlopen in de strakke kustlijn van de Waddenzee; met daarboven het licht van eindeloze luchten dat iedere dag van karakter wisselt en het oeroude landschap van klei een bijna magische toets geeft.


Groene tafelbergen in Colorado

In de nieuwe en inspirerende omgeving van Noord-Groningen pakte de kunstenaar de draad van het edelsmeden weer op en opende hij in november 1997 zijn tweede thuisstudio. Deze had hij inmiddels op de begane grond van zijn huis aan de Hoofdstraat gerealiseerd: een karakteristiek Gronings herenhuis, prachtig gelegen op de top van een wierde (terp). In 2015 verplaatste Zhaawano zijn atelier naar het KNSM-eiland in Amsterdam, en sinds januari 2023 werkt Zhaawano eveneens vanuit een werkplaats in het mooie Gelderland, even ten zuiden van Nijmegen..

In Zhaawano's huidige studio's in Amsterdam en Nijmegen is nog altijd een echo terug te vinden van zijn voorgaande ateliers in Groningen, die eveneens La Mesa Verde heetten. Deze naam (Mesa Verde is Spaans voor 'groene tafel') verwijst naar de kleur van zijn werkbank en tafelvitrines in zijn edelsmid-atelier, maar ook naar het Spaans-Amerikaanse begrip voor 'tafelberg'.

Mesa Verde cliff palace in Colorado heeft zijn naam aan het atelier gegeven

'La Mesa Verde' is dan ook een verwijzing naar het in Colorado gelegen, grootse markatiepunt van prehistorische architectuur - 'Groene Tafelberg' genoemd door de Spaanse conquistadores, die het gebied in de 16e eeuw binnendrongen (dat door de Anasazi, vermoedelijk de voorouders van het Hopi-volk, een aantal eeuwen eerder was verlaten).

De keuze voor de naam 'La Mesa Verde' komt voort uit de levenslange fascinatie van de edelsmid - die zelf indiaanse voorouders heeft - voor de oude inheemse culturen van Noord - en Zuid-Amerika. Hoewel hij zelf (gedeeltelijk) afstamt van de Algonkisch sprekende Anishinaabe-volkeren uit het hoge noorden - de grafische dessins in zijn gelaagde trouwringen zijn hier nadrukkelijk getuige van - koestert de edelsmid van jongs af aan eveneens een grote liefde voor de kunstvormen en culturen van de in de Four Corners Area woonachtige Dineh (Navajo) en Pueblo-naties - laatstgenoemden zijn nazaten van o.a. de Anasazi uit Mesa Verde. Dat de keuze voor de atelier-naam juist is geïnspireerd op dit zuidelijke gebied van woestijnen en tafelbergen, is niet vreemd als je bedenkt dat de bakermat van de smeedtechnieken die de edelsmid voor zijn trouwringen en vriendschapsringen gebruikt, juist in deze regio ligt...


Impressie van het atelier in Warffum

Foto: impressie van zhaawano's voorlaatste atelier in Warffum. De kleuren zijn geinspireerd op de woestijnen en gebergten van de Amerikaanse Southwest.

Studio by appointment

Tegenwoordig is ZhaawanArt Unieke Trouwringen gevestigd in de provincies Noord-Holland en Gelderland. Met name Zhaawano's werkplaats in Groesbeek, vlakbij het mooie Nijmegen en gelegen in het uitgestrekte bosrijke gebied van de Zeven Heuvelen, biedt een unieke tentoonstelling van een zich immer uitbreidende, zeer gevarieerde collectie van sieraden, trouwringen en verbintenisringen, stuk voor stuk ontworpen en met de hand gemaakt door de kunstenaar zelf. De collectie is permanent aanwezig en bestaat uit:

Zhaawano's ateliers zijn een 'studio by appointment': uitsluitend op afspraak geopend.


Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Bekijk direct onze ringenlijnen

Een hijskraan op de Amsterdamse Surinamekade als cutureel erfgoed.

Sfeerimpressie vanuit het atelier aan de kade aan de noordzijde van het KNSM-eiland in Amsterdam. 


Klik op de onderstaande foto voor een videotour!

Ingang van La Mesa Verde trouwringen studio

Ingang van de voormalige locatie in 't Groninger Waddengebied...

Ingang van het oude atelier in Warffum

De ingang van het atelier in Warffum (Zhaawano's vorige atelier) bevond zich aan de Hoofdstraat, in een mooi oud pand bovenaan een wierde (terp), in het hart van de historische dorpskom van het schilderachtige Warffum. Het mooie, lichte atelier was een unieke mengeling van statige oud-Groningse stijlelementen en een adobe-achtige kleurstelling die deed denken aan Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een sfeervol stukje Amerikaanse Southwest in het waddengebied van de provincie Groningen...

In de loop van november 2015 betrok Zhaawano zijn nieuwe atelier in de Amsterdamse Messina Studio's, dat wat betreft ruimte en uitstraling niet onderdoet voor het atelier in Warffum. Binnenkort volgen meer details!


Adresgegevens atelier 

La Mesa Verde Studio
Messina Studio's
Messinastraat 38b (souterrain)
1019LW AMSTERDAM
NEDERLAND

LET OP: VOOR HET BEZICHTIGEN VAN TROUWRINGEN ONTVANGT DE EDELSMID U GRAAG IN ZIJN WERKLPLAATS IN DE OMGEVING VAN NIJMEGEN.
 

Tel. (0031) (0)6-83679919

De edelsmid aan het werk in zijn trouwringen-studio

De edelsmid aan het werk in de studio


native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen