Trouwringen- en trouwsieradenatelier La Mesa Verde in Amsterdam


Het atelier van edelsmid Zhaawano in AmsterdamLET OP! HET ATELIER IS VERHUISD NAAR HET KNSM-EILAND IN AMSTERDAM.


Het nieuwe adres is:


Messina Studio's
Messinastraat 38b (souterrain)
1019 LW AMSTERDAM
NEDERLAND
Tel. (0031) (0)6-83679919

Foto-impressie van het atelier in Amsterdam


Het oostelijk havengebied in Amsterdam is de nieuwe thuishaven van edelsmid Zhaawano

Foto-impressie van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam


CORONA-MEDEDELING

Vanwege het coronavirus heeft edelsmid Zhaawano Giizhik extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Om verspreiding van het virus tegen te gaan worden klanten voor het uitzoeken en passen van trouwringen en verlovingsringen uitsluitend op afspraak ontvangen. Voor uw en onze veiligheid geven we elkaar geen hand; handreinigingsmiddelen, plastic handschoenen, papieren tissues en eventueel mondkapjes zijn aanwezig in het atelier.

Na het atelierbezoek worden de ringen, tafel, stoelen, en hand- en deurgrepen ontsmet voor onze veiligheid en die van de eerstvolgende klanten. Ook wordt u vriendelijk verzocht de afspraak te verzetten indien u verkoudheidsverschijnselen en/of luchtwegklachten heeft. Mocht u liever niet langs komen maar toch ringen willen uitzoeken en passen is er de mogelijkheid om dit via een video-meeting te doen. Bel 06-83679919 voor meer informatie.

Het uitzoeken en laten ontwerpen van ringen waar jullie verhaal in zit is een mooi proces en het zou zonde zijn om met deze traditie te breken. Laten we er voor zorgen dat het gewoon door kan gaan en er ondanks alles samen toch een leuk feest van maken!


Naam en ontstaansgeschiedenis van het atelier in Amsterdam

Het huidige  atelier van edelsmid Zhaawano, dat hij deelt met designer/goudsmid Jori Spaa in een riant en sfeervol soutterain op het KNSM-eiland in het oostelijk havengebied van Amsterdam, kent een ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot de jaren 80 van de vorige eeuw. Hieronder volgt een samenvatting.

Het trouwringen-atelier is vernoemd naar de tafelbergwoningen uit de Anaszazi-cultuur

Kom trouwringen passen in het atelier in Warffum in de provincie Groningen

Foto-impressie van het voormalige atelier in Warffum


Weidse luchten boven een oeroud kustlandschap

Amerikaans kunstenaar Zhaawano vestigde zich, na beurtelings in de Verenigde Staten en Nederland vertoefd te hebben, tegen het einde van de jaren 80 als beginnend edelsmid in zijn eerste thuisatelier, in het voorhuis van een verbouwde hoeve. Deze lagt verscholen in het bosrijke gebied van Harendermolen, in het stroomlandschap van de Drentsche Aa in het zuiden van de provincie Groningen.

Na hier enkele jaren verschillende Westerse en inheems-Amerikaanse (met name Navajo en Hopi) technieken en stijlen beoefend en ontwikkeld te hebben, zette hij voorlopig een punt achter het edelsmeden. Samen met zijn vrouw Antje en zoons Niiwino en Wiigwas betrok hij in 1995 een oud herenhuis gelegen in het karakteristieke wierdedorp Warffum, prachtig gelegen op het ruige en weidse Hoogeland helemaal boven in de provincie Groningen. Zhaawano verpandde al gauw zijn hart aan de polder, de wijze waarop de weidse vergezichten bij Noordpolderzijl naadloos overlopen in de strakke kustlijn van de Waddenzee; met daarboven het licht van eindeloze luchten dat iedere dag van karakter wisselt en het oeroude landschap van klei een bijna magische toets geeft.


Groene tafelbergen in Colorado

In de nieuwe en inspirerende omgeving van Noord-Groningen pakte de kunstenaar de draad van het edelsmeden weer op en opende hij in november 1997 zijn tweede thuisstudio. Deze had hij inmiddels op de begane grond van zijn huis aan de Hoofdstraat gerealiseerd: een karakteristiek Gronings herenhuis, prachtig gelegen op de top van een wierde (terp). Tegenwoordig werkt Zhaawano in zijn 3e studio alweer, gelegen aan de zuidzijde van de rivier het IJ in Amsterdam.

Hoezeer ook aangepast aan het moderne, industriele karakter van zijn havenachtige omgeving vol stedenbouwkundige allure is in Zhaawano's Amsterdamse studio nog altijd een echo terug te vinden van zijn twee vorige ateliers, die beide La Mesa Verde heetten. Deze naam (Mesa Verde is Spaans voor 'groene tafel') verwijst naar de kleur van zijn werkbank en tafelvitrines in zijn edelsmid-atelier, maar ook naar het Spaans-Amerikaanse begrip voor 'tafelberg'.

Mesa Verde cliff palace in Colorado heeft zijn naam aan het atelier gegeven

'La Mesa Verde' is dan ook een verwijzing naar het in Colorado gelegen, grootse markatiepunt van prehistorische architectuur - 'Groene Tafelberg' genoemd door de Spaanse conquistadores, die het gebied in de 16e eeuw binnendrongen (dat door de Anasazi, vermoedelijk de voorouders van het Hopi-volk, een aantal eeuwen eerder was verlaten).

De keuze voor de naam 'La Mesa Verde' komt voort uit de levenslange fascinatie van de edelsmid - die zelf indiaanse voorouders heeft - voor de oude inheemse culturen van Noord - en Zuid-Amerika. Hoewel hij zelf (gedeeltelijk) afstamt van de Algonkisch sprekende Anishinaabe-volkeren uit het hoge noorden - de grafische dessins in zijn gelaagde trouwringen zijn hier nadrukkelijk getuige van - koestert de edelsmid van jongs af aan eveneens een grote liefde voor de kunstvormen en culturen van de in de Four Corners Area woonachtige Dineh (Navajo) en Pueblo-naties - laatstgenoemden zijn nazaten van o.a. de Anasazi uit Mesa Verde. Dat de keuze voor de atelier-naam juist is geïnspireerd op dit zuidelijke gebied van woestijnen en tafelbergen, is niet vreemd als je bedenkt dat de bakermat van de smeedtechnieken die de edelsmid voor zijn trouwringen en vriendschapsringen gebruikt, juist in deze regio ligt...


Impressie van het atelier in Warffum

Foto: impressie van zhaawano's voorlaatste atelier in Warffum. De kleuren zijn geinspireerd op de woestijnen en gebergten van de Amerikaanse Southwest.

Studio by appointment

Zhaawano’s edelsmid-atelier in Amsterdam biedt een unieke tentoonstelling van een zich immer uitbreidende, zeer gevarieerde collectie van meer dan 150 sieraden, stuk voor stuk ontworpen en met de hand gemaakt door de kunstenaar zelf. De collectie is permanent aanwezig en bestaat uit:

Het atelier is een 'studio by appointment': uitsluitend op afspraak geopend.


Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt Unieke Trouwringen

ADRES:
Messina Studio's
Messinastraat 38b (souterrain)
1019LW AMSTERDAM
NEDERLAND

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via de sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Bekijk direct onze ringenlijnen

Een hijskraan op de Amsterdamse Surinamekade als cutureel erfgoed.

Sfeerimpressie vanuit het atelier aan de kade aan de noordzijde van het KNSM-eiland in Amsterdam. 


Klik op de onderstaande foto voor een videotour!

Ingang van La Mesa Verde trouwringen studio

Ingang van de voormalige locatie in 't Groninger Waddengebied...

Ingang van het oude atelier in Warffum

De ingang van het atelier in Warffum (Zhaawano's vorige atelier) bevond zich aan de Hoofdstraat, in een mooi oud pand bovenaan een wierde (terp), in het hart van de historische dorpskom van het schilderachtige Warffum. Het mooie, lichte atelier was een unieke mengeling van statige oud-Groningse stijlelementen en een adobe-achtige kleurstelling die deed denken aan Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een sfeervol stukje Amerikaanse Southwest in het waddengebied van de provincie Groningen...

In de loop van november 2015 betrok Zhaawano zijn nieuwe atelier in de Amsterdamse Messina Studio's, dat wat betreft ruimte en uitstraling niet onderdoet voor het atelier in Warffum. Binnenkort volgen meer details!


Adresgegevens atelier (nieuw adres!)

La Mesa Verde Studio
Messina Studio's
Messinastraat 38b (souterrain)
1019LW AMSTERDAM
NEDERLAND
 

Tel. (0031) (0)6-83679919

De edelsmid aan het werk in zijn trouwringen-studio

De edelsmid aan het werk in de studio


Trouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaal