Trouwhanger: Ancestral Fire

Trouwhanger Ancestral Fire


AAYAANIKAAJ ISHKODE ( 'Ancestral Fire')

Materiaal: 14 karaats geelgoud met 14 karaats roodgouden achterkant; inleg van 14 karaats palladiumwitgoud
Afmetingen: 55x 12mm
Constructie: gelaagd goud- en zilverplaat
Afwerking: hoogglans;
Setprijs :1650,= (exclusief slangencollier)
Bestelnummer: D5


De symboliek in bovenstaande trouwhanger verwijst naar de geschiedenis van het indiaanse volk waar trouwringen-designer Zhaawano dele van afstamt.


Toen de grote ALGONKIN-natie ontstond werden ze door Gichi-Manidoo, het Grote Mysterie, langs de noordelijke kusten van de Atlantische Oceaan geplaatst. Hier, in Waabanakiing (Land van de Dageraad) leefden de naties van de Lenni-Lenape, Abenaki, Mi’kmaq en Algonquin lange tijd samen in vrede en voorspoed totdat Niizhwaaswi Mishoomisag (Zeven grootvaders of profeten) uit de golven van de oceaan tevoorschijn kwamen en boodschap van de Zeven Vuren onder de mensen verspreidden. De kern van de boodschap werd gevormd door zeven instructies: om naderend onheil af te wenden, moesten alle vier naties westwaarts trekken; een stralende kaurischelp aan de hemel wees hen de weg. Niet iedereen geloofde in de profetie maar grote groepen besloten er gehoor aan te geven; dit was het begin van een langdurige, door zeven ‘vuren’ gemarkeerde migratieroute die het volk uiteindelijk, vijf eeuwen later, zou leiden tot ver voorbij de westkant van Lake Superior – vele duizenden kilometers ten zuidwesten van het oorspronkelijke vaderland.


Langs deze legendarische migratieroute stopten zo nu en dan kleine familiegroepen of clans om permanente nederzettingen te stichten, terwijl de grotere groep migranten verder trok, in de richting van de zonsondergang. In zo’n nieuwe nederzetting werd in de regel een midewigaan, een huis van de Midewiwin (het grote Medicijnhuis) opgericht, die zorgde voor de institutionalisering van de lessen t.a.v. het wereldbeeld en religie die het Algonkische volk uit het oude land meebracht.


Het gestileerde vuur, die de trouwringen-smid van palladiumwitgoud maakte tegen een achtergrond van roodgoud, symboliseert het oorspronkelijke raadsvuur van de Lenni-Lenape, de voorouders van de Ojibwe Anishinaabeg toen zij nog in Waabanakiing leefen, het oude vaderland in het Oosten. De Lenape werden door alle Algonkin-volkeren, zoals de Mi'kmaq, Algonquin and Abenaki, zeer gerespecteerd en beschouwd als het grootvadervolk, de “primus inter pares” van alle Algonkisch sprekende naties. Het “grootvadervuur” in de trouwhanger is dan ook de verre voorloper van, en ligt ten grondslag aan, de stichting van het Drievurenverbond. Het driedelige symbool dat de trouwringen-smid onderaan het vuur plaatste, vertegenwoordigt de splitsing van het Anishinaabevolk in drie afzonderlijke naties en de stichting van de Drie Vuren.


In de periode van het 7e vuur, die ongeveer 1200 jaar geleden plaatsvond, kwamen de migranten terecht op het benedenschiereiland van het huidige Michigan. Hier vormden zich drie grote subgroepen, die nu nog bekend staan als de OJIBWEG, die zichzelf oorspronkelijk “Echte Mensen” (Anishinaabeg) noemen, de BODWE'AADAMIINHK (Potawatomi) oftewel het Volk van de Vuurplaats en de ODAAWAAG (Odawa) oftewel het Volk van de Handelaren. De eerste groep (de verre voorouders van de trouwringen-smid) waren verantwoordelijk voor de spirituele zaken van de Anishinaabe-natie en de Heilige Watertrommel van de Midewiwin; de tweede groep was er verantwoordelijk voor dat het eeuwige vuur van de drie verwante Algonkin-subnaties bleef branden; en de derde groep waren handelaren die zorgden voor aanvoer van goederen en economische voorspoed. Deze drie (sub)naties, die zichzelf beschouwden als onderdeel van één grote natie: de ANISHINAABEG, vormden samen een los politiek-militair verbond, NISWII-MISHKODEWIN (Drie Vuren) genaamd. Het verbond van de Drie Vuren is tot op de dag van vandaag nog springlevend!


De gestileerde arendsveer die de trouwringen-smid bovenin de veer plaatste in combinatie met de berenklauw, staat voor de kracht van het Anishinaabe-volk; van oudsher wordt het tegelijk afbeelden van een arendsveer en een berenpoot als goed medicijn beschouwd en als symbool voor het summum aan (spirituele) kracht.


Meer lezen over de ontstaansgeschiedenis van de indiaanse voorouders van de trouwringen-ontwerper? Ga dan naar De Zeven Grootvaders.


Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Sieraden

De Drie Vuren zijn symnolisch uitgebeeld in deze trouwhangers

Leland Bell: 'Coming Of The Three Fires'

De Drie Vuren

Vlag van de 3 Fires Confederacy

De afbeelding van de arendsveer sluit aan op het thema van de trouwhanger

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen