Tijdloze trouwringen met diamant

Bekijk direct onze ringenlijnen


Strak vormgegeven trouwringen gezet met diamant


Diamant: de edelsteen onder de edelstenen

Diamant is een edelsteen waar trouwringen-ontwerper Zhaawano graag mee werkt. Vooral de ringenlijnen Liefde, Bescheidenheid, Oprechtheid, Maanlicht en Spirit Of Palladium bevatten trouwringen voorzien van een of meer diamanten.


De edelsmid gebruikt ook andere slijpvormen dan briljant voor zijn trouwringen en vriendschapsringen.

Voorbeelden van slijpsels die hij voor zijn trouwringen en vriendschapsringen gebruikt: carré (vierkant slijpsel), baguette (rechthoekig slijpsel), Princess (vierkant slijpsel met meer facetten dan carré en baguette en dus een maximale schittering voortbrengend) en markies (oftewel navette: ovale, gepunt uitlopende slijpvorm).


Toch is de briljantslijpvorm met zijn 32 facetten aan de bovenzijde en minstens 24 facetten aan de onderzijde speciaal ontwikkeld voor diamant omdat deze een diamant een maximale schittering oplevert.


Wat is het verschil tussen diamant en briljant?

Er is geen verschil. Het gaat om twee verschillende grootheden. Diamant is een mineraal; briljant is een slijpvorm. Een briljant kan dus zowel een diamant aanduiden die in de briljantvorm is geslepen, als een saffier, robijn of willekeurig welke edelsteen (of synthetische steen!) dan ook.


Unieke zetmethodes

Zhaawano plaatst deze koning der edelstenen graag op een wat ongebruikelijke wijze in zijn trouwringen; zo heeft hij - getuige de trouwringen van ringenlijn Bescheidenheid - een eigen zetmethode ontwikkeld, wat het Princess-slijipsel (vierkant geslepen diamant voorzien van facetten) een modern en trendy uiterlijk geeft. Bij deze slijpwijze past een eenvoudig gestileerde, strakke ringscheen.


De trouwringen uit ringenlijn Liefde laten echter een ander beeld zien. Als extra toevoeging voor de, voor deze ringelijn karakteristieke, arendsveerdesigns wordt gebruik gemaakt van Princess-geslepen diamanten, baguette-slijpsels (rechthoekige slijpvorm) en markiesgeslepen diamanten, die de edelsmid op een a-symmetrische wijze op de ringen monteert. Dit verleent aan deze trouwringen een eigenzinnige en moderne uitstraling.


Koningskoppel

Behalve met goud werkt de trouwringen-smid graag met palladium en platina, waarin hij briljantgeslepen diamanten met een zwarte, gele, groene of blauwe kleur zet. Maar het is vooral witte diamant dat zich thuisvoelt in deze twee hoogwaardige edelmetalen; 'koningskoppel' is een uitdruking die juweliers graag voor de combinatie van platina en diamant gebruiken.


Meer lezen over diamant en de toepassing ervan in de trouwringen van ZhaawanArt? Ga dan naar Trouwringen en materialen.

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Margrietstraat 5a
6541EZ GROESBEEK (GD)

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps
 

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Trends!

De edelsmid maakt graag gebruik van de edelsteen onder de edelstenen voor zijn trouwringen

Technische tekening briljant

Zijaanzicht briljantgeslepen diamant

Briljantgeslepen diamant

Witte diamant briljantslijpsel

  Princess-geslepen diamant

Witte diamant Princess-slijpsel

Een aantal trouwringen uit ringenlijn Liefde is gezet met markies-geslepen diamant

Witte markies-geslepen diamanten

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen