Tricolor ensemble-trouwring Lente, Herfst en Winter

'Lente, Herfst en Winter' ensemble trouwringen uit de lijn 'Spirit Concepts'


Eigenschappen van de samengestelde trouwring Ziigwan, Binaakwii gaye Biboon ("Lente, Herfst en Winter")


De voorouders van de edelsmid beschouwden de aarde, afwisselend Aki, Ogaashnaan of Omizakamigokwe genoemd, als een moeder die aan het hoofd stond van een uitgebreide organische familie van aadizookaanag (grootvaders, muzen). Giizis, de zon, was mishoomis (grootvader); Diibik-Giizis, de nachtzon (maan) was nookomis (grootmoeder); Giizhik, de Lucht, was noos (vader); en Jiibaamaamaa (of Gichi-Manidoo) was omaamaa, de bron van alle leven.


Ook wendaanimag noodinoon, de vier windrichtingen – Giiwedin het Noorden, Waaban het Oosten, Zhaawan het Zuiden en Ebangishimog het Westen – werden als belangrijke ‘aadizookaanag’ beschouwd; hetzelfde geldt voor Ningaabii-anang en Waabananang (respectievelijk de Avond- en Morgenster), die de dualistische aspecten (het onstoffelijke versus het stoffelijke, wijsheid versus kennis) belichaamden.


Samen met vele, vele andere geesten waaronder Biboon de Winter, Ziigwan de Lente en Niibin de Zomer, vormden al deze en meer ‘personen’ één grote familie die doorlopend controle uitoefende op de cyclus van de seizoenen en de jaarlijkse afloop en (her-)geboorte van leven. Dit alles was een dankbaar onderwerp voor de geritualiseerde, allegorische verhalen die grootouders van oudsher aan de jongeren vertelden; verhalen vol humor en avontuur die toehoorders een sociale spiegel voorhielden, maar vóór alles het besef overbracht dat alle mensen slechts een kleine rol speelden in het grote Kosmologische plan.


De stapelringen waaruit deze tricolor ensemble-trouwring is samengesteld - voorzien van de kleuren geel, rood en zwart - symboliseren respectievelijk ziigwan (de lente), niibin (de zomer) en binaakwii (de herfst). De ronde vorm van de trouwringen staat voor de jaarlijkse cyclus van de vier seizoenen; tevens is het een metafoor voor het cirkelvormige pad dat jullie als getrouwd stel door alle aspecten van het leven zal leiden.


*N.B. De vanafprijs van een ensemble-trouwring bestaande uit stapelringen van 960 dz platina, zwart zirkonium en 18 karaats geelgoud (zie afbeelding bovenaan de pagina) bedraagt 1.089 euro; de vanafprijs van dezelfde ensemble-ring maar dan opgebouwd uit stapelringen van 960 dz platina, zwart zirkonium en 14 karaats geelgoud (zie afbeelding links bovenaan) bedraagt 1.053 euro.


Bestellen of informatie aanvragen

Terug naar het trouwringen overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Ontwerp jullie
eigen trouwringen

Interesse in een trouwring?

Meer 'Spirits concept' trouwringen

Ensemble trouwringen samengesteld uit witgoud, zwart zirkonium en geelgoudTrouwringen ensemble met platina, zirkonium en geelgoud
Ensemble trouwring samengesteld uit witgoud, zwart zirkonium en roodgoudTrouwring samengesteld uit witgouden ringen en zwart zirkonium ring

Stapelringen van platina, zirkonium en 14 karaats geelgoud

Dezelfde ensemble-ring, maar dan samengesteld uit stapelringen van platina, zwart zirkonium en 14 karaats geelgoud. Prijs vanaf 1.053 euro.


Trouwringen symboliseren de windrichtingen en de seizoenen

Ieder jaargetijde heeft zijn eigen kleur


De aardmoeder speelt een belangrijke rol in het creeren van de seizoenen

Francis Kakige: 'Mother Earth'


 

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen