Palladium alliance trouwring  gezet met diamanten: Diamond Dust

'Diamond Dust' trouwringen van bol gesmeed palladiumdraad bezet met diamanten


Eigenschappen van de palladium alliance-trouwring Diamond-Asiniiwi Bingwi: "Diamond Dust"

Materiaal: 585 dz palladium, 0.035 karaat (2 mm) witte briljantgeslepen diamanten Top Wesselton-V.V.S.I.-F/G-(2-2)-422
Vorm: Bol
Pasvorm: comfort fit
Constructie: palladiumdraad
Afwerking: glad, hoogglans
Breedte: 4 mm
Dikte: 2 mm
Setprijs met 10 diamanten in damesring v.a.: € 2.545,=*
Setprijs zonder diamant in damesring v.a.: € 1.275,=
Bestelnummer: 14-2A (met diamanten) / 14-2B (zonder diamanten)


De titel en het design van deze palladium trouwringen verwijzen naar het bestaan van ontelbare wolken van kosmisch stof die door het heelal zwerven.

Kosmisch stof of sterrenstof bestaat uit micrometeorieten die een doorsnede van ongeveer ééntiende millimeter hebben. Sterrenstof vindt zijn oorsprong in het onstaan van ons Zonnestelsel; een deel is afkomstig van een oeroude gordel van planetoïden ergens tussen zhaawan anang (zoals de indiaanse voorouders van de edelsmid de planeet Jupiter noemden) en de planeet Mars. Kosmisch stof kan worden aangetroffen in de dampkring rond de aarde, als sediment in diepzeegesteente en in poolijs.


De diamanten in de trouwringen verbeelden het kosmische stof uit het heelal


Meteorieten zijn eigenlijk oude materie uit de ruimte die bezig is uiteen te vallen tot kosmisch stof. De peilloze diepten van de ruimte geeft zo ontelbare planetoïden vrij, die eigenlijk fragmenten van werelden zijn die vroeger in andere zonnestelsels bestonden dan het onze. Deze fragmenten, die in wezen het DNA vormen van allerlei invloeden van lang geleden uiteengevallen zonnen en sterrenconstellaties, hebben een niet voor te stellen aantal eeuwen door de interstellaire ruimte gezworven totdat Giizis, de zon en zijn familie van aadawaa'amoog ogimaag (zoals de planeten heten in de indiaanse taal van de voorouders van de edelsmid) ze opnamen in hun baan.


Water vindt zijn oorsprong in het sterrenstof uit het heelalHet water in het heelal - en dus ook het water op aarde - heeft zijn bestaan waarschijnlijk deels te danken aan de aanwezigheid van dit sterrenstof. Sterrenstof speelt dus een belangrijke rol bij het ontstaan van Niibi of water - het belangrijkste ingrediënt voor leven. Zowel Aki (de aarde) als Dibik-Giizis (de maan) zijn waarschijnlijk ontstaan uit dit sterrenstof uit het heelal.

Foto: Cosmic Dust by TwanPhotos


Wanneer een planeet in wording een voldoende graad van verstoffelijking heeft bereikt, zal ze langzaam de meeste van de asteroïden die zich in de baan van Giizis bevinden in zich opnemen. Op dezelfde wijze, dus door de enorme hoeveelheden kosmisch sterrenstof dat zich in het heelal bevindt in zich op te nemen, kreeg het fysieke lichaam van Aki, onze aarde, langzaam maar zeker haar uiteindelijke vorm.


De Anishinaabe voorouders van de trouwringen smid noemden de aarde en de kosmos beide 'Aki'


Aki betekent niet alleen "aarde" of "land" maar ook kosmos: de voorouders van de edelsmid zagen deze als een telkens wisselende en complexe sociale cirkel van ontzagwekkende en tijdloze afmetingen, waar begrippen als leegte en (lineaire) tijd totaal geen rol speelden.


Het heelal biedt een onuitputtelijke inspiratiebron voor trouwringen ontwerper ZhaawanoHet spirituele principe dat achter de ontwikkeling en het cyclische bestaan van kosmisch stof zit, namelijk stof dat door diverse sterrenstelsels transmigreert (verhuist), zien we ook terug op een ander niveau, namelijk in het leven op aarde en in de natuur die ons omringt. Immers, zoals een planeet stof uit het heelal aantrekt en het aanwendt om te groeien maar ook weer afstaat aan de baan die haar omringt, zo geloofden de indiaanse voorouders van de edelsmid dat de ojichaagoma (ziel) van een wezen (een mens, een dier of een object of verschijnsel uit de natuur) zomaar kon opduiken in het lichaam of de verschijningsvorm van een ander wezen. Volgens deze gedachte zijn dus zowel de stofdeeltjes die door het heelal zwerven, de levensatomen die de bezielende kern van fysieke atomen vormen en door diverse bestaansgebieden of sferen reizen, alsook de zielen van levende wezens op aarde die voortdurend van vorm veranderen, inwisselbare begrippen.

Afbeelding: 'Music' door Anishinaabe-kunstenaar Leland Bell (Bebaminojmat)


Het oude indiaanse kosmische wereldbeeld komt tot leven in de vom, de kleur en de edelstenen van deze trouwringen Volgens hetzelfde evolutionaire principe van doorlopende transformatie en magnetische relaties tussen wezens en objecten onderling, van een voortdurend opnemen en afstoten van materie en de ziel van materie, trekt ook ons eigen lichaam en dat van dieren en planten doorlopend ontelbare levensatomen naar zich toe, geeft ze tijdelijk onderdak, en staat ze weer af zodra ze hun dienst hebben gedaan, waarna ze op hun beurt door andere atomen en lichamen kunnen worden opgenomen. Dit beginsel van doorlopende geboorte en hergeboorte sluit naadloos aan op het oude indiaanse kosmische wereldbeeld dat doordrenkt is van de notie dat Aki, onze moeder Aarde, Waawiyekamig, het Universum, en Gichi-giizhig, het heelal, zijn onderworpen aan een dezelfde Kosmische Wet. Dit herinnert ons eraan dat tussen ons bestaan op aarde en de hemellichamen een direct verband bestaat.

Afbeelding: 'Discovering Wisdom' door Anishinaabe-kunstenaar Leland Bell (Bebaminojmat)


'Diamond Dust' trouwringen van bol gesmeed palladiumdraad bezet met diamantenDe ronde baan van schitterende witte diamanten in de damesring - een alliancering, wat betekent dat de trouwring rondom is bezet met diamanten - verbeeldt het mysterieuze planetenstof dat door het heelal zwerft, en daarmee het ontstaan van het leven zoals we het kennen.

De trouwringen symboliseren het fascinerende besef dat sterrenstof, evenals alle cyclische verschijnselen van natuur-wetenschappelijke en spirituele aard op aarde, dezelfde oorsprong hebben.

Het is niet moeilijk voor te stellen dat zelfs de aantrekkingskracht die je geliefde en jij op elkaar uitoefenen, haar oorsprong vindt in het onpeilbare heelal...


*Bovenstaande indicatieprijs van de damesring is gebaseerd op een ringmaat van 17.5. Hierin passen 10 briljantgeslepen diamanten van 0.035 kt. De meerprijs van een 0.035 kt diamant bedraagt 185 euro per stuk.


Bestellen of informatie aanvragen

Terug naar het trouwringen-overzicht

Terug naar het begin van de pagina

ZhaawanArt trouwringen & sieraden

Voor het bezichtigen van trouwringen:. 
Uitsluitend op afspraak!

Kamer van Koophandel:
La Mesa Verde 02057482

Contact:
Mob. (0031) (0)6-83679919 (Nederland)

email-adres

Google maps 1
Google maps 2
Google maps 3

SOCIAL MEDIA & BLOGS:

Facebook
Twitter
Blog 1
Blog 2
Blog 3
Blog 4

Volg ZhaawanArt trouwringen nu ook via sociale media:

Zhaawano's Engelstalige facebook pagina toont een overzicht van trouwsieradenDe edelsmid twittert geregeld over zijn nieuwste trouwringen ontwerpen!Blogspot behandelt de diverse thema's achter Zhaawano's trouwringen designs

Klik hier voor ons AVG-Privacy Statement 

Ontwerp jullie
eigen trouwringen

Interesse in een trouwring?

Meer 'Spirit of palladium' trouwringen

Palladium trouwringen met een traditionele hoogbolle ringscheenPalladium trouwringen set rondom bezet met witte diamanten geslepen in brilliant cut
Palladium relatieringen met een klassieke 3 mm brede hoogbolle ringscheenPalladium trouwringen met een 4 mm brede bolle ringscheen
Trouwringen gesmeed uit hoogbol glanzend palladium draadPalladium trouwringen rondom bezet met blauwe diamant
Trouwringen set van palladium en briljant geslepen diamantBijzondere trouwringen van handgesmeed palladium
Strak model verlovingsringen van palladium met een vlakke bovenzijdePalladium relatieringen voorzien van een blauwe diamant
Palladium trouwringen met een gesatineerde afwerkingPalladium trouwringen met een gematteerde finish

 

diamant briljant

Briljantgeslepen diamanten komen optimaal tot hun recht in een palladium trouwring, de witte kleur van het glanzende edelmetaal versterkt de schittering van de edelstenen.

native model unieke trouwringen bannerTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalZhaawanArt website platina trouwringen bannerTrouwringen ZhaawanArt websiteWijsheid trouwringen collectieTrouwringen graphic overlay designsZwart zirkonium trouwringen-collectieTrouwringen en trouwsieraden van ZhaawanArtTrouwringen van titanium en zirkoniumThunderbird trouwringen collectieTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen en vriendschapsringen van ZhaawanArtTrouwringen bannerUnieke trouwringen uit de studio van ZhaawanoTrouwringen arendsveer collectieOverlay trouwringen uit ringenlijn RespectTrouwringen studio ZhaawanArtTrouwringen Hopi overlay stijlZwart zirkonium trouwringen-collectieGelaagde trouwringen collectie van ZhaawanArtTrouwringen uit Amsterdam vertellen een verhaalTrouwringen Zhaawanart website bannerZwart zirkonium trouwringen bannerTitanium ringen